Ute i god tid..

 
När julborden börjar närma sig och julklappsinhandlingen börjar stressa en vanlig "Svensson" är Solängen i full beredskap inför säsong 2016. Laget känns mer taggat än vad jag någonsin skådat i ett Solängenlag. När vissa lag går på ledighet och lägger bollar och material bakom lås och bom, så skiner strålkastarna som starkast på Eklandavallen. Bollen går som på ett snöre i kvadden och bröderna Johansson fortsätter att käftas vid tvåmålet... Det är ingen hemlighet, Solängen är på gång..
 
Rivstart. Det är väl ett bra begrepp att mynta för starten år 2016, för redan den 24/2 så är det dags att sparka igång. Vad som står framför oss är Södercupen. Vilka som står på andra planhalvan är storlag som: Guldhedens IK, Dalen KFF och Balltorps FF. Man kan enkelt säga att vi hamnat i dödens grupp. Jag tänkte här nedan försöka "Scouta" årets motståndare och börjar med:
 
Guldhedens IK
Ett lag som säsong 2015 höll till i division 4A. Där man slutade på en 8e placering efter 7 vinster, 5 oavgjorda och 10 förluster, enkel matematik så skrapade man ihop 26 poäng och gjorde 48 baljor. Tyvärr har jag inte mycket på Guldheden mer än var de håller till någonstans...
 
Dalen KFF
Men nu till ett lag som vi med Solängen ögon kanske har lite mer koll på!
Dalen KFF som leds (I skrivandes stund och det jag fann på lagets hemsida) av ingen mindre än Lasse Andersson. För många Solängen veteraner klingar detta namn något extra, detta eftersom Lars var tränare för klubben ett par år och det finns många goda minnen att hämta från hans tid i klubben!
Men åter till laget som han leder: Dalen KFF. Ett lag som åkte ur sin serie division 3 Nordvästra Götaland. Med 15 poäng på 22 omgångar så får man nästa säsong spela i division 4. 
 
Balltorps FF
Och så till sista laget i gruppen. Balltorps FF, som föregående säsong slutade på en 6e placering i division 5B med 27 inkasserade pinnar. Ett lag som dras av fördelen av att spela på hemmaplan då gruppen spelar sina matcher på Förbovallen i just: Balltorp.. Däremot har vi i truppen ett par spelare som representerat laget tidigare, och förhoppningsvis kan detta ge lite extra tändvätska inför mötet.
 
Där har ni den. Gruppen och moståndarna som kommer dyka upp under Södercupen för vår del. Får vi med oss Solängens Ultras till matcherna är ingenting omöjligt! #Solangenmotsvenskacupen
 
 
 
 
 
 

#Solängenmotfemman

 
 
Säsong 2015 avslutades med dunder och brak i stugan en sen lördagskväll. Detta var troligen dagen då närvarostatistiken steg i taket och glada solängare njöt av ruset! Kvällen var väl planerad av Hasse-Aro och Coxxxen som ska ha en stor eloge för deras engagemang! Äntligen fick vi fira vår avancemang efter ett långt och nervöst kval som tillslut gav en uppflyttning till den gamle anrika div 6B.. Hur serien kommer att se ut och vilka lag som kommer att få äntra den vackra eklandavallen återstår att se, men det lär bli en rad spännande matcher i Eklanda år 2016. Åter till kvällen, eller man kan dra till med "heldagen" för redan klockan halv 2 tog Anton "Punge" Johansson tag i sin starka starköl och svepte den med detsamma och så var det igång! Gruppen delades in i sex lag där diverse aktiviteter avklarades. Dessutom hann vi smacka in tre PL matcher så man kan säga att vi hade fullt upp. Minnet är svagt och kan tillägga att jag ej kommer ihåg vilka som kom vinnande ur denna svettiga tävling.. 

Desto klarare i minnet är dem fina priserna som vår emineta jury valt att dela ut under kvällen. Efter en något odramatisk omröstning kom Årets spelare att bli väggen i mål: Robin Eliasson! Någon motivering är väl knappast nödvändig om ni följt laget under säsongen. Men att ha en målvakt som knappt släpper in en boll bakom sig och som dessutom är ruggit målfarlig behöver varje lag! Grattis Robin! Årets lagkamrat är även det ett ärofyllt pris och vem om inte vår alldeles egna Alexander "Capitano" Johansson, killen som välkomnar alla med sina öppna armar. Det sista priset för kvällen delades ut till vår skyttekung, länge trodde många att Farid skulle få priset men Hassan ville annat och smackade in 8 baljor under säsongen! Grattis killar, mycket välförtjänt!

Ja, då var väl ungefär halva lördagen återberättad. Resterande delen får ni själva föreställa er! Stort tack till alla solängare som var där och firade! Nu tar vi nya tag inför säsong 2016! #Solängenmotfemman

 

er,

 
Visa fler inlägg