Kedjan: Pönge om säsongen, framtiden och sociala medier

I förra omgången av kedjan fick vi en pratstund med Cox, denna gången träffar vi ett av Fyrtornet i den prisade backlinjen. Mannen som gärna tar sig ett snack med både domare som motspelare, killen som aldrig sätter fingrarna emellan, lillebrodern och vår alldeles egna Anton “Pönge” Johansson!


Välkommen Pöng! Första gången du medverkar på bloggen, men inte sista gången hoppas vi i alla fall! Det tisslas och tasslas om ett gästbloggande från din sida, så hur går smattrandet på tangentbordet inför debuten?

Jag tackar och bockar!
Ja jag har legat i ide och haft en lite anonym roll fram tills nu, men tanken var att jag ska vara mer delaktig framöver.
Jag har varit ute och gjort fältarbete kring denna anrika klubb och i kommande gästinlägg sätter jag fingret på en gammal myt. 
Denna ska förhoppningsvis kunnas läsas här på bloggen i början på nästa vecka! 

Det har även mumlats en del om en podcast ifrån “rävekärrsgänget”! Hur går klippningen och när får världen beskåda SBKs första podcastavsnitt?

Vi har ju en gubbe som åker till Karlstad oftare än vad jag byter kalsonger, samt en gubbe som drar spontanare till diverse länder stup i kvarten. Men redigeringen är i full gång och även här är tanken att första avsnittet ska ha sin release i början av nästa vecka! Stay tuned!

Nog om sociala medier och dylikt. Nu skall snackas fotboll! Berätta lite om din bakgrund som spelare. Vart tog du dina första kliv på fotbollsplan? Hur hamnade du i SBK av alla ställen?

Jag har, som många andra i laget, fostrats i den lila/vita munderingen. När åldern senare hann ikapp stod man inför ett val. Antingen var det att satsa, vilket innebar mycket tid och energi. Jag fann istället den enkla vägen till U-truppen med skratt, öl och brunkarfotboll - där jag hör hemma.
Efter några snabba vändor till korpens leriga planer, järndobbar och cigaretter i halvtid hittade jag Solängen. Jag lockades väl av gemenskapen och bärsen i duschen. 

7 poäng av 9 möjliga i inledningen av säsongen och på lördag kommer St Jakob på besök. Vad sätter du för betyg på SBKs start?

Ja vilket gäng! Man märker att stämningen i gruppen, på och utanför plan, ger resultat i matcherna. Den enda negativa komponenten är väl bristen på antal lagkrök och gemensamma aktiviteter! 

SG97, Wobbler och senast Proletären har stått för motståndet de senaste kamperna. Lag som kommer uppifrån och lag som är tippat i toppen av tabellen. Hur ser du på motståndet hittills och vad tror du våra chanser är i årets division 6B?

Ska dessa lag vara tippade att vara "topplag" så ser ju chanserna mycket goda ut för vårt grönvita gäng. 
Med tanke på våra viking-liknande insatser i uppstarten, trots en uppsjö av olika skador, så ser jag mycket ljust på resten av säsongen! 

Fem snabba!

Beskriv dagens Solängen med tre ord?

11-manna mål, 3poäng och stegen.

Vem är lagets materialspelare?

Bajen - med hästlängder. 

Vem vill du alltid ha med dig i din kvadde?

Vill ju alltid ha junisar - så jag slipper starta i mitten. Men annars har Affe två fötter som alltid drar upp ett skönt tempo!

Vad laddar du med inför match/träning?

Jag laddar med en 30 minuters resa på buss 25 och Prince på högsta volym i lurarna. 

Vem i laget är roligast att möta en-mot-en

Duran är en j*vel på en-mot-en! Det är alltid roligt att stå mot han och försöka lägga hans drömmar på is!


Om du blev placeras på en öde ö och fick ta med dig ett föremål, båt är inget alternativ! Men vad skulle du ta med dig? Samt vem i SBKs trupp skulle du ta med?

Bajen och en flaska Tequila. Jag tror inte det finns många på denna jord som sitter inne på en sån livskunskap som den gubben. Hade behövt lära mig ett och annat av honom!

Tänk dig scenariot att solängens BK blivit uppköpta av en oljerik shejk. Han vänder sig till dig i truppen och ber dig att värva en världsstjärna till klubben. Vem värvar Du in?

Captain Fantastic, Steven Gerrard. Såklart. 

Vem vill du se gästspela på olibloggen framöver?

Jag skulle vilja se Capitano förgylla bloggen med ett par rader. Det finns mycket intressant som rör sig inuti detta lilla äppelliknande huvud. 

Sista frågan och kanske den viktigaste för att hålla kedjan ihop. Vem i laget vill du att olibloggen ska lägga luppen på och intervjua? Och varför?

Jag är oerhört nyfiken på Jannes tankar. Killen på kanten som sitter inne på mer pace än hela div 6 sammanlagt. 
Det finns ju trots allt bara en Janne Jansson!

Vi på olibloggen säger tusen tack för pratstunden! Och väntar ivrigt på ett gästbloggande samt podcast debut från "Pönge"!

Inför: Solängens BK v BK S:t Jakob

Efter en kort bortatour mot Proletären, så är det äntligen dags att spela boll på vackra Eklandavallen! 

För motståndet står BK S:t Jakob. En klubb som huserat i division 6B så länge jag kan minnas och ett lag som vi stött på ett par gånger under min tid i SBK. Säsongen 2011 var säsongen då S:t Jakob och SBK senast möttes i ett dubbelmöte som slutade: 6-0 bort på Heden och 1-5 hemma på Eklandavallen. 

Men idag är det nya tider, Jakob har inlett säsong 2016 med att kryssa två matcher och förlorat en i inledningen av säsongen. SBK däremot, jagar Heden och Härryda i toppen och seger idag så är vi uppe på 10 stabila pinnar. 

Så hur börjar man fira årets Valborg? Jo man tar sig till Eklandavallen och stöttar vårt fina SBK i jakten på toppen av div 6B!

Oli out!

Sköna lördag är här igen! PFF borta!

Ojojoj..
Solängen fortsätter att plocka på poäng på de mest dramatiska sätten.. I en match där kämparglöden och laginsatsen kom att säkra en poäng tillbaka till Eklanda. Det var på förhand en match mellan två lag som ej förlorat under de inledande matcherna och två nykomlingar som sedan tidigare har en historia från division 7B. 
Med några återbud inför matchen så gjordes det ända rätta, Håkan ringdes in och mannen ställer återigen upp för SBK!
För dagen ställde de vita från Eklanda upp på följande sätt: 

Robin
Calle - Pönge - Affe - Capitano
Wille - Coxen - Josue - Nille 
Bodinho - Hassan

På bänken startade: “DopetDuran, Håkan, coach Jimmy och Bajen.


Första halvlek
På ett blåsigt Åkeredsvallen hade bägge lagen svårt att hitta något direkt spel. PFF försökte komma runt på SBKs kanter men blev man inte stoppad av den säkra backlinjen så hade inte insticken rätt adress. För SBKs del försökte man hota i djupled på snabba Bodinho och Hassan, bägge två hade i alla fall varsitt hyfsat läge men avsluten ville sig inte. Via en hörna får “Pönge” ett bra läge men bollen vill inte in, utan tar i ribban. Farligaste chansen under hela första halvlek. 

Annars var det en halvlek som innebar god kamp och tuffa dueller!


Andra halvlek
De tuffa duellerna skulle fortsätta in i andra halvlek, men här skulle också målen komma! PFFs instick börjar hitta rätt men träffar avsluten inte mål så är Robin där och räddar dem. SBK försvarar sig heroiskt där bak med Affe och Pönge som säkrar upp det tillsammans med Capitano och Calle/Wille. Det ska dröja fram till den 75e minuten för PFF innan man får hål på SBK defensiven.. En snabb hörna slås och bollen skickas in till en PFF spelare som får huvudet på bollen, Robin räddar men släpper retur som retfullt slås in i mål. 1-0 PFF.. 

Återigen visar SBK karaktär under inledningen av seriespelet och man slås sig inte ner av ledningsmålet. Utan istället börjar jakten på kvitteringen. På ett par fasta situationer skapar man några farliga chanser men ingen som resulterar i mål.. Men målet kommer i den 84e minuten slår Hassan en hörna som sitter perfekt på Capitanos panna och bollen är otagbar för målvakten! 1-1 och stort jubel bryter ut i Solängen lägret! 

Vår fotograf Ove fångar det perfekta ögonblicket när Capitano firar sitt mål med Solängens Öltras!

Efter kvitteringen rotar PFF fram några enstaka chanser men ingen som resulterar i mål och istället blir det tumult efter en hörna som Robin plockar enkelt. Hela det röda och det vita laget samlas runt SBK målet men domaren löser det snyggt och inget mer händer efter detta. Som sagt, en match med starka känslor och tufft spel! Domaren blåser av matchen och SBK kan återigen gå av planen som obesegrade!

Ett starkt defensiv kryddat med en jäkla lagmoral och en riktigt kämparinsats gör att de vita från Eklanda får åka hem med ytterligare poäng! 7/9 möjliga poäng som nykomling är inte pjåkigt, och bara början!Oli out!
0 kommentarer
publicerat i Matcher
Taggar: Solängens BK, division 6, gbgfotboll, proletären, sköna lördag
Visa fler inlägg