Sista matchen inför första matchen
Solängens BK vs Fröjdens FK
HT (0-0) FT 0-1


Sista matchen inför premiären mot SG97 spelades alltså i lördags och för motståndet stod Fröjdens FK, hemmahörande i div 6C. Inför snackades det mycket om att spela vårt spel, att strunta i resultatet och koncentrera oss på att fortsätta bygga upp det egna spelet. Det var ett Solängen med enstaka bortfall ur truppen och följande elva SBKare ställdes på banan:Robin
Calle- Schölin - Hampe - capitano
Josue - Hasse Aro - Lovren - Hassan
Söder - Jimmie H


På bänken återfanns: Danne, Abbe, Håkan och Wille.

Första halvlek


I första halvlek gjorde vi vad vi sa att vi skulle göra, vi rullade boll runt i laget och hittade upp till anfallare. Gång på gång försöker vi hitta ut till våra kantspringare som i sin tur hotar försvaret. Spelet funkar faktiskt väldigt bra i första halvlek, fram till sist tredjedelen av planen där vi idag(läs lördag) inte får till det i avslutningslägena. Trots att vi spelar bra, så gör även Fröjden detta. De hittar ett alldeles utmärkt rull inom laget och de få gånger som de inte rullar utan väljer att slå långt så kommer de till farliga lägen, framförallt är det duktige anfallaren med nr 9 som hotar i djupled. Schölin och Hampe får arbeta hårt för att få tag på nr 9 och trots att han kommer till bra lägen så gör både Hampe och Schölin en riktig bra match.

SBK skapar några mikrochanser när José kommer runt på sin kant men bollen hamnar i burgaveln, Söder har ett skott som inte tar fart och kan knappt räknas in här i målchanser.. José får ytterligare en chans i djupled men bollen rullar väldigt fort och gode José får ingen bra träff alls. Lovren har ett tungt skott utanför straffområdet som målvakten räddar och även ett skott som går över målet. På andra sidan räddar Robin ett friläge av duktige nr 9 i Fröjden, och han får även rädda SBK i luftspelet vid enstaka hörnor. Fröjden är tunga och är inte fega att kötta på. De vinner dueller och tar för sig allt medan matchen går vidare. Men första halvlek bjuder inte på några direkt farliga chanser, utan istället får publiken runt om Eklandavallen se en match som bjuder på en rejäl fight i mittplan.


Andra halvlek

Ett par byten görs under halvlek och återigen pratas det om att fortsätta spela vårt egna spel. Men i andra halvlek är det Fröjden som tar över och man fortsätter smälla på och det börjar bli lite smågrinigt på varsitt håll. SBK tappar de mesta av sitt fina spel från första halvlek men då och då glimtar det till från de vit/gröna. Abbe hedrar Cruyff med legendens patenterade fint och hittar Hassan i straffområdet som får på en bra träff men målvakten i Fröjden får upp en arm och räddar. Jimmie H får även han ett läge men skottet hittar inte riktigt fram och mer än så i målchanser blir det väl inte för SBK. Istället är det Fröjden som fortsätter art rulla fin boll och från en hörna hittar man rätt. Bollen ser ut att träffa ansiktet på Fröjden kaptenen och seglar in i mål bakom Robin, 1-0 Fröjden. Efter målet försöker SBK vrida upp tempot och en Fröjden spelare tycks inte gilla detta och bestämmer sig för att dra på sig sitt andra gul kort. Dock kan inte SBK dra någon fördel av detta då Fröjden byter in en ny spelare.. Perfekt tänkte väl Hasse Aro som såg chansen att testa å det röda kortet och även han får syna sitt andra gul kort i matchen.. Mer spännande än så händer inte och denna match är ingen som går till historien i skapade målchanser. Bägge lagen lägger vikt i att spela boll på mittplan och är det inte att bollen erövras på mittplan så är det på vardera planhalva. Domaren blåser tillslut av bataljen och Fröjden kan glädjas åt att gå in i seriepremiär med en seger i ryggen.

Trots de missade halvchanserna och svårigheterna att hitta mål så får vi i SBK lägret glädjas åt att spelet börjar ta sig mer och mer. Vi hittar varandra bättre och bättre och ger vi det bara tid kommer det se riktigt bra ut! Stor eloge till Hampe och Schölin i mittförsvaret och även till Coach Jimmy som uppmärksammade det positiva bitarna efter matchen!

Nu väntar en träning för SBK innan premiär på torsdag mot SG97!


Oli out!