Dags att studsa tillbaka! Inför kvällens match mot St Jakob..

Hysterin har kring Solängens BK känns avslagen. Efter en fantastisk vårsäsong där vi som nykomlingar gick på sommarlov som ett av 3-4 topplaget så har inledningen av höstsäsongen kantats av tappade poäng och spelare.. Livet i lokalfotbollens division 6 har visat sig vara tuffare än förväntad!

Efter Wobbler förlusten borta på överåsvallen var det många solängare som satte hoppet till matchen hemma mot Proletären, ett motstånd som tidigare haft svårt för de vitklädda från Eklanda, men inte denna gång. 20 minuter in i matchen skulle PFF gå upp i en 2-0 ledning, och när SBK i andra halvlek jagade kvittering så blåses det straff för PFF och luften gick ur Solängen.

Men idag är det dags att studsa tillbaka. Vinst idag och laget kliver upp på en fjärdeplacering och med lite luft under vingarna så kan allt hända. Hoppet är det sista som lämnar en, brukar man säga, och det är väl den motivationen man får ha inför de sista kamperna under 2016. Mycket kan hända.

Till dagen har en 16-manna trupp skrapats ihop och ett kärt återseende är att Daniel Borgström kliver in i målet efter en sejour av halsfluss. Dessutom får trotjänaren "Hank the tank" återigen plats i truppen och det är en spelare som gör skillnad!

St Jakob kommer från 6-0 förlust mot Wobbler och lär vara riktigt revanschsugna. Dessutom har hedens planer tidigare spelat ett spratt för Solängen.. Det är upplagt för en klassisk 6B match!

Så har ni inget för er ikväll, kom och stötta laget i ert hjärta! Forza SBK, Oli out!

Förlust i omstarten..

Nu är semestern slut på riktigt. Lokalfotbollen har dragit igång på sina håll och kanter. Det är väldigt lätt att skriva när det går bra, mindre lätt när det blåser i motvind. Det blev inte den där starten som vi hade hoppas på. Mot ett vilt stångande BK Wobbler så straffades vi i slutminuterna och fick åka tillbaka till Eklanda poänglösa.
Men det var en match som likaväl kunde sluta mållös, med mycket slit i mitten och en parad av missade chanser för båda lagen. Wille kom fri två gånger men lyckades inte överlista varken målvakt eller målramen. Wobbler hade några halvdana skott som knappt hotade och Janne sprang åttor runt sina försvarare men inspelen var ingen SBK spelare med på.

Nä detta var inte SBKs afton, och när bollen inte vill in framåt så kommer såklart nådastöten. Ett inspel från vänster går igenom hela SBK försvaret, till en Wobbler-spelare som tackar, tar emot och dundrar bollen ribba in i mål. Tungt och många besvikna solängare efter slutsignalen. Men trots förlusten får vi ta med oss några ljusglimtar: David Daun är tillbaka och tar för sig på mitten och Redenkvists axel håller för spel! Nu blickar vi framåt, på lördag kommer proletären på besök till Eklandavallen och ytterligare en tuff match väntar!

Oli out

Capitano vid skrivaren: detta är berättelsen om Olibaloli

Han avgör inte bara svåra matcher eller är en överklasslärare, han är även vår skribent i klubben och vår allra käraste Oli Baloli. Men hur tillkom egentligen det legendariska namnet? Skeppades det med båt från södra halvklotet? Kastades namnet mellan pojkarna i Alladingränderna eller var det en gammal kejsare från det forna Makedonien?

Ryktena sprider sig och folket i byn börjar bli otåliga på att få reda på dessa underliga gåtor. Som alltid så har alla frågor ett svar, men endast det korrekta svaret sitter Capitano inne på.
Så luta er tillbaka och knäpp upp skjortan så ska Parov berätta historien bakom den legendariske Oli Baloli.....

Det var för drygt ett år sedan då självaste Janne Plånbok frågade mig om jag var sugen på den traditionella augusti-kräftskivan. Nja jag var väl inte så sugen på skaldjur men kröket gjorde mig ändå tillräckligt engagerad. Lokalen skulle bokas i stensjön och många gamla solängenlegendarer skulle medverka som exempelvis Peppe, Reden, Pershy etc. Eftersom jag hoppade skaldjuren kom jag upp lite senare, relativt nykter (kanske 0,6 - 0,8promille) i kroppen. Janne var ovanligt städad men det skulle det bli ändring på. Vi samlades kring ett långbord där Jesper "Sälen" Engström stod för en lek som jag vill minnas hette flip The cup. Vi delades upp i lag och till slut stod vi ca 9 pers på var sin sida om bordet. Spelet började......
Efter mycket hets om fusk och många svepta glas segrade lag Öst med glädjen i högsta skyn. Det var då det hände. Peppe va skitsur och stod o skrek på andra sidan och för att hetsa ännu mer samlade Pershy ihop alla lagkamrater och började hoppa runt i en ring och sjunga "Oli Baloli, Oli Baloli!" det var glädje, det var sommar, rak i ryggen som en fura. Sången ekade över hela stensjön långt över det tysta och stilla vattnet, förbi kiosken och bort mot järnvägen. I mitten av allt hets stod han, självaste Andreas Söderberg. Men ingen fattade egentligen någonting. Vad sjunger vi om? Vem är Oli? Peppe ville köra en gång till. Spelet började och samma sak händer. Peppe snear, Pershy samlar alla, låten sjungs och Söder står i mitten och hetsar. Detta är första delen i berättelsen om Olibaloli.

Del 2 är betydligt mycket kortare. Och om det var Janne Plånbok som hade ett finger med i spelet i första rundan, så ska såklart en annan som tycker om alkohol vara delaktig i den andra. Det är ingen mindre än Patrik "Håkan" Forslund. Håkan bjöd som varje helg hem hela laget på krök en lördag. Det var la ca 8 stabila törstiga gubbar som dök upp bland annat pönge, Reden, Janne, Heipan osv. Efter några järn och bira, en hel del fotbollsramsor i spårvagnen och en Pönge i bråk med två dudes i Vasa så trilla vi in på Noba. Hela gänget var samlade men efter ett tag så verkade vi ha tappat en gubbe. Håkan? Ja han va i baren o beställde. Reden? Ja han satt o log med en pilsner i handen. Janne? Ja han satt o gapa punge i örat med ena handen på hans axel. Men vart fan e Söder?
Då tar jag upp min mobil och ser ett meddelande från Lennart Andreas Söderberg. "Kom till smaka".
Jaha tänkte jag. Vi är ju på Noba nu. Aja vi sänkte våra pilsner och ramla över på Smaka. Där sitter han, våren alldeles egna skribent och långe Jan på topp som alltid e skadad. Ihopvikta armar i kors med huvudet ner mot bordet och en trött öl står orörd bredvid. Det visade sig att han inte kommit in igen när han skulle möta Julle, för han va för full. Det var då kvällens Olibaloli gick till Söder.

Capitano tackar för er gästvänlighet och hoppas på fler gästspel från övriga spelare, samt ser fram emot fler goa referat från vår allas Oli Baloli aka Andreas Söderberg.

Visa fler inlägg