Capitano vid skrivaren: detta är berättelsen om Olibaloli

Han avgör inte bara svåra matcher eller är en överklasslärare, han är även vår skribent i klubben och vår allra käraste Oli Baloli. Men hur tillkom egentligen det legendariska namnet? Skeppades det med båt från södra halvklotet? Kastades namnet mellan pojkarna i Alladingränderna eller var det en gammal kejsare från det forna Makedonien?

Ryktena sprider sig och folket i byn börjar bli otåliga på att få reda på dessa underliga gåtor. Som alltid så har alla frågor ett svar, men endast det korrekta svaret sitter Capitano inne på.
Så luta er tillbaka och knäpp upp skjortan så ska Parov berätta historien bakom den legendariske Oli Baloli.....

Det var för drygt ett år sedan då självaste Janne Plånbok frågade mig om jag var sugen på den traditionella augusti-kräftskivan. Nja jag var väl inte så sugen på skaldjur men kröket gjorde mig ändå tillräckligt engagerad. Lokalen skulle bokas i stensjön och många gamla solängenlegendarer skulle medverka som exempelvis Peppe, Reden, Pershy etc. Eftersom jag hoppade skaldjuren kom jag upp lite senare, relativt nykter (kanske 0,6 - 0,8promille) i kroppen. Janne var ovanligt städad men det skulle det bli ändring på. Vi samlades kring ett långbord där Jesper "Sälen" Engström stod för en lek som jag vill minnas hette flip The cup. Vi delades upp i lag och till slut stod vi ca 9 pers på var sin sida om bordet. Spelet började......
Efter mycket hets om fusk och många svepta glas segrade lag Öst med glädjen i högsta skyn. Det var då det hände. Peppe va skitsur och stod o skrek på andra sidan och för att hetsa ännu mer samlade Pershy ihop alla lagkamrater och började hoppa runt i en ring och sjunga "Oli Baloli, Oli Baloli!" det var glädje, det var sommar, rak i ryggen som en fura. Sången ekade över hela stensjön långt över det tysta och stilla vattnet, förbi kiosken och bort mot järnvägen. I mitten av allt hets stod han, självaste Andreas Söderberg. Men ingen fattade egentligen någonting. Vad sjunger vi om? Vem är Oli? Peppe ville köra en gång till. Spelet började och samma sak händer. Peppe snear, Pershy samlar alla, låten sjungs och Söder står i mitten och hetsar. Detta är första delen i berättelsen om Olibaloli.

Del 2 är betydligt mycket kortare. Och om det var Janne Plånbok som hade ett finger med i spelet i första rundan, så ska såklart en annan som tycker om alkohol vara delaktig i den andra. Det är ingen mindre än Patrik "Håkan" Forslund. Håkan bjöd som varje helg hem hela laget på krök en lördag. Det var la ca 8 stabila törstiga gubbar som dök upp bland annat pönge, Reden, Janne, Heipan osv. Efter några järn och bira, en hel del fotbollsramsor i spårvagnen och en Pönge i bråk med två dudes i Vasa så trilla vi in på Noba. Hela gänget var samlade men efter ett tag så verkade vi ha tappat en gubbe. Håkan? Ja han va i baren o beställde. Reden? Ja han satt o log med en pilsner i handen. Janne? Ja han satt o gapa punge i örat med ena handen på hans axel. Men vart fan e Söder?
Då tar jag upp min mobil och ser ett meddelande från Lennart Andreas Söderberg. "Kom till smaka".
Jaha tänkte jag. Vi är ju på Noba nu. Aja vi sänkte våra pilsner och ramla över på Smaka. Där sitter han, våren alldeles egna skribent och långe Jan på topp som alltid e skadad. Ihopvikta armar i kors med huvudet ner mot bordet och en trött öl står orörd bredvid. Det visade sig att han inte kommit in igen när han skulle möta Julle, för han va för full. Det var då kvällens Olibaloli gick till Söder.

Capitano tackar för er gästvänlighet och hoppas på fler gästspel från övriga spelare, samt ser fram emot fler goa referat från vår allas Oli Baloli aka Andreas Söderberg.