Södercupen 1% spelat

Det var en spänd stämning som man möttes av i stugan ute i Eklanda denna onsdagskväll i februari. Nu återstod bara en timme och trekvart kvar till avspark och på andra sidan planhalvan kom bjässen Balltorps FF att stå. Coach Jimmy drog igenom laguppställning och diverse taktiska drag som senare kom att vara genialiska.
 
Dagens följande Solängen trupp bestod av dessa 16 mannar: Robin, Calle, Capitano, Affe, Pönge, Janne, Bodde, Hasse A, Coxen, Johan, Hassan, Bish, Söder, Coach Jimmy, Bajen och Nille.

Den spända stämningen byttes ut till en enorm laddning under samlingen och det var ett rejält taggat SBK som begav sig iväg till Förbovallen.
 
När domaren väl blåste igång matchen, så var det ett Solängen fyllt med energi. Bollarna letade sig ut till Janne och Bodde på kanterna, Hasse A och Coxen vann boll i mitten och capitano slängde sig längst sin vänsterkant. Man märkte att Balltorp har ett nytt lag att sätta ihop och detta var något som SBK utnyttjade. Janne kom bra runt på sin kant och slog ett stenhårt inlägg in i boxen där Bodde hade letat sig fram, tyvärr kom bollen lite väl snabbt och avslutet räddades av duktiga Muthas i Balltorpsmålet. Men SBK fortsatte en rejäl press och visade ingen respekt för motståndet och man skrapade ihop några halvchanser under de första 30 min. Hassan hade ett par skott, Bodde och Janne rann igenom och Pönge hade en halvfarlig nick från en hörna. Balltorp verkade mer och mer frustrerande och försökte hitta sitt spel men SBK försvarade sig heroiskt
 
Halvleken kom och nöjda solängare pratade igenom diverse förändringar inför kommande halvlek. Ett byte gjordes och Söder bytte av med Hasse A som sprungit i mitten och kämpat som ett djur. 
 
I början andra halvlek var det ett mer kompakt Solängen och man stängde ner motståndet. Återigen skapade man målchanser och en boll kom att leta sig fram till Johan som stötte ner den till Söder utanför straffområdet men skottet fick ingen direkt fart och bollen smet utanför stolpen. Janne löpte på sin kant och hotade ständigt men avsluten ville sig inte.. Nu började det tryta i Solängen ben och Balltorp bjöds in i matchen. BFF skapade några halvchanser men inget direkt farligt och när de väl var på mål så stod väggen Robin ivägen. Istället kunde Solängen kontra och via en hörna skulle Pönge vara sist på en boll som låångsamt flög rakt i ribbkrysset, dessutom hade Johan ett fenomenalt läge efter lite flipper i straffområdet men Muthas kunde återigen göra en bra räddning.
 
Trots tunga solängenben så fortsatte man kriga och man gjorde det svårt för Balltorp att skapa något riktigt farligt. Istället kunde Solängen komma på farliga kontringar. 
 
Tyvärr resulterade ingen av dessa till något mål och matchen skulle stå sig 0-0 när domaren blåste av.
 
 
Nöjda miner i Solängen lägret efteråt! Men efter lite analys och när matchen lagt sig så kunde man konstatera att 0-0 var olyckligt och att vi i alla fall hade tjänat ihop oss ett mål på alla chanser som vi skapade. Men återigen kommer saknas det där lilla extra framför mål..
 
Det märktes att Balltorps FF hade ett nytt lag, det syntes tydligt i spelet och kan man bara spela ihop sig ytterligare så kommer de vara farliga. Man har ett par riktigt duktiga spelare och med tid så kommer det gå vägen. 
 
I andra gruppspelsmatchen skulle Dalen KFF besegra Guldhedens IK med 1-0 vilket gör att de gula från Krokslätt rycker i en annars tät grupp.
 
 
Nu väntar ett hett möte mot Dalen KFF på onsdag för SBK. Nytt i laget är att både José och Jimmy H kommer vara spelklara och bara allt går vägen så gör de antagligen debut på onsdag!
 


Annars på bloggen så är det mycket Södercupen. Jobbar på att försöka få ihop kedjan, vet att gubbarna tjatar men det kommer! 
 
Oli, out!

Silly Silly Silly

Silly season lever fortfarande i lokalfotbollen. Men det var ett tag sen vi presenterade ett nyförvärv, men idag kan vi stolt presentera ytterligare en ny lirare till solängenfamiljen. 

Jimmy Hansson från Balltorps FF printar på för kära Solängen! Ett riktigt spännande nyförvärv som stolt kunde posera med solängentröjan inför träningen ikväll:


Ett spännande förvärv som verkar trivas längst fram, där han kommer att göra mycket nytta för oss iår!

Vi på olibloggen välkomnar Jimmy till familjen!

// olibaloli

1%

Ärofyllda Södercupen. En cup som på senare år växt till ett hett gruppspelsformat. En cup som jag tror att Solängen aldrig vunnit en match i. Iallafall inte under mina år i föreningen. 
 
Vi går in i ett gruppspel som klara underdogs, FCF-bloggen ger oss en ynka 1% att gå vidare från gruppen. Kanske med all rätt då vi på papperet är nykomlingarna i division 6.. Och i vår väg står ett nykomponerat Balltorps FF som värvat från höger till vänster, ett Dalen KFF som vill ta revansch från förra årets utspel ur div 3 och förra årets finalister Guldhedens IK


Imorgon väntar alltså Balltorp FF i första matchen. Balltorp har som nämndes tidigare värvat en hel del under försäsongen och man har även fått in en ny tränarstab i Bawan Mohideen och Peband Mohideen
Sen har vi alltså en fet lista på spelare som tillkommit till laget:
 
Sladjan Ilievski (lån från KF Velebit), 
Adnan Saltagic (IFK Göteborgs U19), 
Diyar Abdul-Gabar (Utsiktens BKs U19), 
Sam Emami Fard (Ariana FC), 
Jetmir Kurti (IFK Fjärås), 
Waldito Robles (Fässbergs IF), 
Jimmy Öhrn (Bifrost BK), 
Kenan Korac (FC Bosona), 
Sarmad Alsadi (Fässbergs IF), 
Filip Berg (Fässbergs IF), 
Damon Kavousi (IFK Göteborgs U19)
(Listan hämtad från "Rastas hörna").
 
Laget har dessvärre ännu ej spelat någon match tillsammans och det är väl inte så konstigt med tanke på hur vädret varit under försäsongen.. Så svårt att veta vart "nya" Balltorp står någonstans. Förra säsongen slutade man på en sjätteplacering i division 5B med 27 pinnar inspelade och mest mål för laget gjorde Niklas Andersson som samlade ihop 9 strutar under säsongen. Fast det är ju dock väldigt oklart att prata om föregående säsong då det sker en totalrenovering i laget.. 
 
Men det finns trots skillnad i divisioner en del tändvätska, två Mölndalslag som går in i tävlingssammanhang brukar alltid bli extra eldigt. Och räcker inte det så finns den där extra vätskan i "1%" chansen som fiskebäck bloggen levererade under veckan.. 
 
Så strunta i Champions league fotbollen och bege er till förbovallen i Balltorp. Imorgon 20.00 startar tävlingssäsongen.
 
Oli out!
Visa fler inlägg