Vinst!

Ja vad ska man säga om det här då? Första matchen för året brukar ju vara lite sisådär. Coach Jimmy summerade det bra i omklädningsrummet efteråt när han påpekade att det var en match med två olika ansikten. Men vi börjar där allt startade...

Det var ett hungrigt Solängen som befann sig i klubbstugan redan tre timmar innan matchstart. Det vankades frukost och ett långbord dukat med gröt, mackor, kaffe och så vidare dukades fram av de morgonpigga spelarna. Det var inte bara en god frukost som nådde Solängen denna dagen, utan även en mycket rolig nyhet kom att sätta sin prägel runt frukostbordet.

Mitt under sin portion gröt bekräftade José Luis Jimenez Hernekoski att han skriver på för klubben! Efter några provträningar och rätt in i matchtruppen skriver alltså spanjoren på, imponerande! José och jag har båda ett förflutet i Mölndal fotboll och av mina erfarenheter från José så kommer vi få en riktigt irriterande spelare för motståndarlaget. En sån där spelare som aldrig ger upp och som ständigt är bak i hälarna på en. Välkommen till solängenfamiljen Jose!

Coach Jimmy med José!

När frukosten avslutas så börjar fokus på matchen. Coach Jimmy väljer att ställa upp med följande elva spelare från start:

Robin
Calle - Affe - Pönge -Capitano
Janne - Aro - Lovren - Bodinho
Coach Jimmy - Oli

På bänken startar: junis-Abbe och -Danne, José, Hassan och Coffe.

Första 45 är väl egentligen inte värt att nämna alls. Aro ser till att få det första gula kortet för iår, Hassan tar en diskussion med herr domare på sidlinjen, Oli missar friläge efter friläge och Pajen i Sjövalla styr och ställer. Ja för så var det, Sjövalla hade en simpel matchplan. In med bollen i mitten till deras duktiga "Pajen" som sedan levererade bollar vilt omkring sig. Men det tog ett tag för oss att greppa detta. Affe och Pönge skötte sig lysande som mittbackspar och motade bort de flesta Sjövalla bollar. Det var en sån där klassisk första match, spelet stämmer inte, kombinationer uteblir och de flesta anfall stressas sönder. Så ja, första halvlek värmde inte publiken runt om eklandavallen och det är 0-0 efter 45 min spelade. I halvlek roterar vi lite och in går Coffe(Aro), José(Lovren) och Hassan(Oli).

Match 2 kan vi kalla andra halvlek. För det dröjer inte mer än några minuter innan Hassan hittar in till Jimmy som enkelt tar emot och rullar in bollen i mål! 1-0 till Solängen. Efter detta så är det Solängen show. Vi har det mesta av bollen och börjar äntligen rulla fint inom laget, backlinjen ser imponerande säker ut och mittfältet tar för sig i form av Josés fina jobb. 2-0 görs och denna gången är det Hassan som får chansen att göra sitt första mål för säsongen! Efter en 2-0 ledning så får junisarna Abbe och Danne chansen som byter av med Bodinho och Jimmy. Det här är alltså killar födda -02! Och vilket byte de gör, Abbe springer åttor runt sina motståndare och Danne visar upp ett skrämmande moget spel på sin kant. Vi fortsätter att pressa på och tillslut kommer spiken i kistan när Hassan får till ett fint skott utanför straffområdet som Sjövalla målvakten är på men det räcker inte. 3-0 Solängen! Och Hassan ökar på sin målskörd! Sjövalla sticker upp och försöker få till några farliga chanser, men om inte fenomenala Pönge och Affe är i vägen så är det Robin som är i vägen och ärligt talat så skapas inga direkt farliga målchanser i andra halvlek från Sjövalla. Istället väljer Pönge att fixa till siffrorna lite och i en tilltrasslad situation efter en hörna är mittbacken sist på bollen! 4-0 är ett faktum! Efter Pönges flipperspel på mållinjen känns matchen rätt avslagen och när slutsignalen blåses är det många glada Solängen miner! Att få börja säsongen med en 4-0 seger mot seriekonkurrenten Sjövalla är inte helt fel!

1-0 Jimmy
2-0 Hassan
3-0 Hassan
4-0 Pönge

Matchens lirare: Hassan

Matchen stora plus: Bytena i halvlek som ändrar hela matchbilden. Coffe går in likt en engelsk centertank och demolerar Sjövalla försvaret, José är sådär irriterande, Hassan går in och gör två baljor, Abbe och Danne gör ett mycket fint inhopp med härlig speed och energi!

Summering: Kul med seger i första matchen!

(Snälla ha överseende med diverse fel i matchrapporten, ibland missar man vissa situationer, vissa assister, gula kort osv. Inte lätt att hålla koll på alla detaljer under 90 min)!