Saknade matcher..

Jo, förra inlägget avslutades med ett litet smakprov på de där matcherna som saknas matchreferat. Målet med olibloggen är väl att i alla fall summera varje match oavsett om det är vinst, förlust eller en tråkig 0-0 match…

Och vi börjar denna genomgång ute på ett soligt och hett Gamlestadsvallen! I ett möte med Syrianska/Arameiska Förening Göteborg, en match som innehöll mycket känslor och en hel del mål!

Redan i den 12’e minuten hamnar en Syrianska försvarare fel i ett friläge för SBK, en rejäl kapning och ett solklart rött kort för Syrianska-backen. Men trots en man mindre skulle första målet landa bakom Borgströms nätmaskor och Syrianska tar en 1-0 ledning. Den får dock bara stå sig i ett par minuter, för 31 minuter in i matcher slås ett inlägg mot Söder som tar ner bollen i straffområdet, låter bollen studsa och rakar in den i målet 1-1! Bara minuten senare var det dags igen, Janne Jansson kommer runt fint på sin kant och slår ett inlägg, Söder löper förbi sin försvarare och får pannan på bollen som seglar in i mål, 2-1! Dock blir glädjen inte så långvarig. Syrianska kvitterar till 2-2 strax innan halvleksvilan… I andra halvlek är det bara ett lag på plan, SBK rullar runt inom laget och har ett lugn i sitt anfallsspel. I den 57e minuten skall även målet komma, om jag minns rätt så får Janne Jansson en kanonboll av Jimmie i djupled och ensam med målvakten så sätter Janne bollen bakom syrianska-målisen. 3-2! Efter ledningsmålet har SBK bud på fler, men är inte oskärpan där så står Syrianskas duktige målvakt ivägen. Det blir inga fler mål i matchen, men ett till rött kort skall delas ut och det är återigen Syrianska som åker på det..man avslutar matchen med 9 man på planen och SBK tar hem 3 tunga poäng till Eklanda!

Efter de tre fina poängen borta på Gamlestadsvallen var det dags att åka på ytterligare en bortamatch. En match som slutade mållös i mötet med Sjövalla och som vår egen Hasse Aro så fint summerade i ett tidigare inlägg! Väl tillbaka i Eklanda skulle toppkonkurrenten FC Heden komma på besök. Inför mötet var SBK fortsatt obesegrade, men i en jämn match mot Heden så skulle första förlusten komma… på 18 minuter hann bägge lagen göra varsitt mål och för SBK var det debutanten Tobias Magnusson, som hittade nätet efter en fin slagen frispark av coach Jimmy. Efter detta stod matchen och vägde men kallduschen för SBK skall komma i den 87e minuten då FC Heden hittade in bakom Borgström i målet...efter alla sena avgöranden för SBK under säsongen, så låg väl det här målet lite runt hörnet… Sur förlust..

Men första halvan av säsongen skall inte avslutas med förlust. UtanRobin Eliasson vis! I Första halvan av säsongen är alltså spelad och Solängen har än så länge skrapat ihop 22 -1 vinsten gör Robin alla fyra målen för Solängen!! Matchens delikatess står Janne för när han sprintar igång på sin kant och går förbi flertalet SG spelare, får in ett stenhårt inlägg i boxen där Robin möter med foten. Otagbart för målvakten och Robins tredje mål för dagen. Firma Janne/Robin är heta i denna match och Janne svarar för 3 assist.. SG reducerar på straff, men man kommer inte i närheten av Solängen denna afton. Halva säsongen slutar alltså med seger och SBK kan gå på vila!

Första halvan av säsongen är alltså spelad och Solängen har än så länge skrapat ihop 22 poäng. Tabellen ser ut som följande:

Målrikast i SBK truppen har Bodinho varit när han svarat för 5 mål, följt av Robins 4.

Och den skönaste bilden svarar Jimmie Hansson för när han levererar sitt bidrag till årets FIFA 17 omslag!

På tal om sköna bilder så bjussar vi på lite känslogodis inför andra halvan av säsongen. Känslor som vi hoppas återigen väcks när säsongen sätter igång igen i Augusti!

Vi hörs!

Oli, out!

Att damma av en gammel blogg...

Det har ju inte blivit det där aktiva skrivandet den senaste tiden hos olibaloli, det har stått still i skrivmaskinen. Den stora boven i dramat är såklart tiden, som inte alla gånger har räckt till! Men idag gör jag ett försök att damma av den gamle skrivmaskinen, det är dags för olibloggen att återigen skina!

Så vart vad har hänt den senaste tiden?

Jo, vi har fått nya medlemmar i solängenfamiljen, det har spelats ytterligare matcher och truppen har fått gå på välbehövlig semester.. Vi börjar med våra nytillskott!

Fidan Selaci, dök upp på en träning för någon månad sedan. Teknisk, en rejäl vilja och ett öga för spelet visade han genast upp på Eklandavallen. Fidan känner jag sedan tiden i Mölndal Fotboll och han är ett väldigt gott tillskott i truppen!

Daniel Borgström, en målvakt som redan hunnit göra snart en handfull matcher för Solängen. Kom från seriekonkurrenten Sjövalla FK och har visat ett lugn i kassen och passar även han som handen i handsken i denna trupp!

Dessutom har doldisen Tobias Magnusson fått visa sig i seriespelet, när skador och avstängningar gäckade truppen hoppade gode Tobbe in i spelet och visade direkt framfötterna när han målade i förlustmatchen mot FC Heden.

Men det har även förstärkts på lite andra håll i truppen. Jesper Redenkvist gjorde en efterlängtad comeback i träningsmatchen mot “Okänt-U18 lag-som-ska-spela-gothia”. Vi förväntar oss en rejäl konditionsträning för “Reden” under sommaren så har vi ett gott tillskott i laget. Dessutom har Robin Eliasson sadlat om från målvakt till mittback/mittfältare/anfallare och tackade för förtroende med att göra 4 mål i sista matchen mot SG. Så det händer mycket i laget och det ska bli ytterst intressant att träffa grabbarna igen efter sommaruppehållet!

Jag tror vi börjar där. Vill såklart redogöra de där matcherna man tappat bort.. Vi har vinsten borta mot Syrianska, första förlusten för säsongen mot FC Heden samt Robins målkalas mot SG kvar att redovisa! Men det kommer!

Väl mött!

Oli out.

Visa fler inlägg