Aro med referatet!

Då var det dags för mig att greppa pennan och förgylla den mytomspunna Olibalolibloggen med ett referat från onsdagens sammandrabbning mellan Sjövalla och den vitgröna maskinen.


Matchen var på förhand viktig för båda lagen, SBK hade chansen att gå upp o serieledning medan Sjövalla gör sitt yttersta för att hålla sig ifrån botten. Det talades på förhand om en laddad trupp. Trots skador på Daun, Aro, Wille, Coffe och Hassan. Sjukdom på Calle samt upptagna Robin och Schölin så var det en stark SBK trupp som anlände till Djupedal.

Då jag själv och Calle var sena till matchen så kan jag inte redogöra för starten på matchen eller hur SBK startade men om det inte blev några tidiga byten ställde SBK upp enligt följande.

Startelvan. På bänken: Cox, Söder, Coach Jimmy och Bajen.


Då till matchen. Jag kom efter ca 15 och det jag fick se var inget som värmde i solen. Sjövalla satsar på sina långbollar, inget ont om det de gör sitt bästa sett till förutsättningar. Tyvärr rycktes Solängen med i detta. Janne hade en halvchans direkt när jag anlände till matchen, där han fick en djupledsboll av Jimmie och lyckades skapa sig ett friläge från snäv vinkel. Det var väl den enda egentliga målchansen i första halvleken. Jimmie Hansson fick en del bollar mot sig men var konstant alldeles för ensam på topp. Sjövalla försökte med sina långbollar men Trys och Pönge hade inga större problem att skicka iväg dem. Sjövalla fick också en hel del hörnor utan att skapa något jättefarligt på dessa. Första halvlek var egentligen ett enda långt ställningskrig där inget av lagen kan känna sig supernöjda med sin insats. Känslan var dock god inför andra halvlek då man kände att Solängen hade mer att ge.


Inför halvlek nummer 2 gjordes 2 byten i SBK, Coxen kom in på mitten istället för Lovren och Affe gick av för att släppa in coach Jimmy på högerbacken samtidigt som José gick in på mitten. Att byta in Cox skulle visa sig vara smart drag, han har inte spelat match på ett tag och det syntes att han var spelsugen. Direkt när Cox äntrade banan så ökade SBK tempot och tog över matchen mer och mer. Trots detta så skapades egentligen inga chanser. Efter ca 60 minuter får Solängen en hörna och en variant som var inövad (?) tas fram. Cox lägger en perfekt höra till Capitano som får ett jätteläge men Sjövallas målvakt står för en fin parad. Efter detta så fortsätter ställningskriget, båda lagen slarvar i passningsspel. Bodde och Janne fortsätter utmana sina ytterbackar med blandade resultat. Solängen får till några långskott som aldrig riktigt hotar och Sjövallas omställningar börjar kännas farligare då SBK fyller på med fler man. Trys och Pönge är dock fortsatt stabila bakåt. Efter 65 minuter kommer Söder in från bänken och det är också han som skall få matchens sista och farligaste chans. En chansboll från Capitano (?) letar sig på något sätt fram Söder som med älgkliv sprintar förbi sin försvarare och får ett bra skottläge i straffområdet. Avslutet är bra och lågt men Sjövallas målvakt gör återigen en fin parad. Sista kvarten händer egentligen ingenting. Matchen slutar 0-0.

En match som egentligen helt rättvist slutar 0-0 även om Solängen åtminstone till det jag såg av matchen är det marginellt bättre laget. Vi har fortsatt svårt att vinna mot lagen på nedre halvan av serien vilket är frustrerande. Synd också när man vet att vi kan mycket bättre än det vi visade upp i onsdags, men det är bara att ta nya tag inför nästa match.


Hanssons 3 pilsner

3 pilsner – Anton ”pönge” Johansson
En jättematch av vår reslige mittback där han inte släpper någon förbi sig. Klippa där bak.

2 pilsner – Nichlas Cox
Kommer in från bänken och drar upp tempot som ofta var alldeles för lågt i andra halvlek.

1 pilsner – Martin Trysberg
Syns knappast att han varit pappaledig, stenhård och släpper precis som Anton ingen förbi sig.


På återseende Med vänlig hälsning
Erik ”Hasse Aro” Hansson

Kedjan: Johan tippar EM..

3-2 seger i helgen mot Arameiska/Syrianska följs upp av traditionella kedjan! Denna gången är det vår backjätte Johan Schölins tur!


Välkommen säger vi till Johan Schölin! Affe "Kakan" Berg nominerade dig till näste man i kedjan, hur känns det?

Om än dock lite nervös så har jag väntat på att få dra igång denna intervju! 

Debut på bloggen och dessutom debutsäsong i Solängen! Sedan tidigare har du nämnts i förbifarten på matchreferat och dylikt. Men nu får du chansen! Berätta, vem är Johan och vart började hans fotbollsresa?

Denna Johan började sin karriär i fässberg åren 98-99 med affes pappa som tränare faktiskt, i den lilla gymnastikhallen tillhörande Kvarnbyskolan. Redan där hade jag fattat tycke till sparkandet av den där läderbollen. Åren gick och till slut formades åldersgrupperna i fässberg, där jag till en början tillhörde p93 tills affes farsa höjde mig till skyarna och mitt fortsatta spel blev med pojkar 92 istället. Med Rejhan bland annat haha! Sen dess har jag spelat på alla positioner som finns, till Pär Thunström tyckte jag var bättre som mittback än en försvarande anfallare (?!). 

Vi är fortsatt obesegrade i serien och är med i en het toppstrid. Vad är det som gör att vi är så svåra att slå? 

Jag tror att vi är obesegrade för att vi är ett jävligt jobbigt lag att möta. Hårda!

Fem snabba om EM2016!

Vilka vinner EM?
Island vinner EM och gör en Grekland. 

Vem tar hem skytteligan?
Hazard tar hem skytteligan

Vilka floppar?
Ronaldo floppar

Hur går det för Sverige?
Sverige blir bästa trea

Hur många mål gör Zlatan?
Zlatan gör 4 mål varar 3 är på frispark med viss tur!


Om du blev placeras på en öde ö och fick ta med dig ett föremål, båt är inget alternativ! Men vad skulle du ta med dig? Samt vem i SBKs trupp skulle du ta med?

Jag hade tagit med mig en AIK-tröja och Bajen hade fått följa med. Vi har lite närkamper och dispyter att reda upp.

Tänk dig scenariot att solängens BK blivit uppköpta av en oljerik shejk. Han vänder sig till dig i truppen och ber dig att värva en världsstjärna till klubben. Vem värvar Du in?

Då hade jag köpt Mario Balotelli, tänk dig honom med ett par öl i bastun, hela Eklanda hade skakat.

Vem vill du se gästspela på olibloggen framöver?

Framöver vill jag se William samuelsson gästspela, hade varit kul att se vad han kan samla ihop haha. 

Sista frågan och kanske den viktigaste för att hålla kedjan ihop. Vem i laget vill du att olibloggen ska lägga luppen på och intervjua? Och varför?

Näste man är Jimmie Hansson, hade vart intressant! Tack för mig!

Bloggen tackar Schölin för pratstunden och i veckan kommer referatet från söndagens match samt kanske någon mer godbit! Väl mött!

Visa fler inlägg