Aro med referatet!

Då var det dags för mig att greppa pennan och förgylla den mytomspunna Olibalolibloggen med ett referat från onsdagens sammandrabbning mellan Sjövalla och den vitgröna maskinen.

Matchen var på förhand viktig för båda lagen, SBK hade chansen att gå upp o serieledning medan Sjövalla gör sitt yttersta för att hålla sig ifrån botten. Det talades på förhand om en laddad trupp. Trots skador på Daun, Aro, Wille, Coffe och Hassan. Sjukdom på Calle samt upptagna Robin och Schölin så var det en stark SBK trupp som anlände till Djupedal.

Då jag själv och Calle var sena till matchen så kan jag inte redogöra för starten på matchen eller hur SBK startade men om det inte blev några tidiga byten ställde SBK upp enligt följande.

Startelvan. På bänken: Cox, Söder, Coach Jimmy och Bajen.

Då till matchen. Jag kom efter ca 15 och det jag fick se var inget som värmde i solen. Sjövalla satsar på sina långbollar, inget ont om det de gör sitt bästa sett till förutsättningar. Tyvärr rycktes Solängen med i detta. Janne hade en halvchans direkt när jag anlände till matchen, där han fick en djupledsboll av Jimmie och lyckades skapa sig ett friläge från snäv vinkel. Det var väl den enda egentliga målchansen i första halvleken. Jimmie Hansson fick en del bollar mot sig men var konstant alldeles för ensam på topp. Sjövalla försökte med sina långbollar men Trys och Pönge hade inga större problem att skicka iväg dem. Sjövalla fick också en hel del hörnor utan att skapa något jättefarligt på dessa. Första halvlek var egentligen ett enda långt ställningskrig där inget av lagen kan känna sig supernöjda med sin insats. Känslan var dock god inför andra halvlek då man kände att Solängen hade mer att ge.

Inför halvlek nummer 2 gjordes 2 byten i SBK, Coxen kom in på mitten istället för Lovren och Affe gick av för att släppa in coach Jimmy på högerbacken samtidigt som José gick in på mitten. Att byta in Cox skulle visa sig vara smart drag, han har inte spelat match på ett tag och det syntes att han var spelsugen. Direkt när Cox äntrade banan så ökade SBK tempot och tog över matchen mer och mer. Trots detta så skapades egentligen inga chanser. Efter ca 60 minuter får Solängen en hörna och en variant som var inövad (?) tas fram. Cox lägger en perfekt höra till Capitano som får ett jätteläge men Sjövallas målvakt står för en fin parad. Efter detta så fortsätter ställningskriget, båda lagen slarvar i passningsspel. Bodde och Janne fortsätter utmana sina ytterbackar med blandade resultat. Solängen får till några långskott som aldrig riktigt hotar och Sjövallas omställningar börjar kännas farligare då SBK fyller på med fler man. Trys och Pönge är dock fortsatt stabila bakåt. Efter 65 minuter kommer Söder in från bänken och det är också han som skall få matchens sista och farligaste chans. En chansboll från Capitano (?) letar sig på något sätt fram Söder som med älgkliv sprintar förbi sin försvarare och får ett bra skottläge i straffområdet. Avslutet är bra och lågt men Sjövallas målvakt gör återigen en fin parad. Sista kvarten händer egentligen ingenting. Matchen slutar 0-0.

En match som egentligen helt rättvist slutar 0-0 även om Solängen åtminstone till det jag såg av matchen är det marginellt bättre laget. Vi har fortsatt svårt att vinna mot lagen på nedre halvan av serien vilket är frustrerande. Synd också när man vet att vi kan mycket bättre än det vi visade upp i onsdags, men det är bara att ta nya tag inför nästa match.

Hanssons 3 pilsner

3 pilsner – Anton ”pönge” Johansson
En jättematch av vår reslige mittback där han inte släpper någon förbi sig. Klippa där bak.

2 pilsner – Nichlas Cox
Kommer in från bänken och drar upp tempot som ofta var alldeles för lågt i andra halvlek.