Uppdatering: Ramberget i helgen och matchfrihelg

Här kommer en snabb uppdatering från helgens match: det blev alltså ytterligare en pinne och ytterligare en match som slutade 2-2 när SBK begav sig ut till Hisingen för att möta Ramberget. På varma Krokängsplan var de flesta åskådare nog mer intresserade av varvet som skedde några hundra meter därifrån. Men man fick se ett Ramberget ta ledningen på en helt obefintlig straff. Där Kakan gör en, enligt olibloggen, helt korrekt brytning. Men domaren såg antagligen någonting annat och pekade på punkten. Säker straff och 1-0 till hemmalaget. Dock ville SBK och firma Bodde/Kiffe annat. Någon minut efter ledningsmålet kom Janne runt på kanten, överlappade till Kiffe som hittade in till en rusande Bodde som satte foten till bollen och 1-1! Var ett faktum! Dock skulle Ramberget ha sista ordet innan halvtid, då en hög boll kommer in i straffområdet, bollen studsar mellan spelare, på armar och fötter och tillsist når en Rambergetspelare bollen och ytterligare ledning för hemmalaget. Halvlekspaus och vattenpåfyllning. I andra halvlek kommer junisarna in. Danne får en fin boll på högerkanten, driver med sig den och måttar ett inlägg in i boxen där Bodde elegant trycker till bollen som seglar in i mål och kvitterat! 2-2, matchen står och väger. När SBK sätter sig i svåra situationer på egen planhalva och det slutar med att Wille kommer sent in i en tackling och domaren blåser straff. Denna gången klagar jag inte på domslutet. Samme straffskytt och samma hörn. Däremot har vi Robin. Som gör en fantomräddning och limmar bollen! Efter detta är det SBK som försöker komma runt på kanterna och får några bra lägen men den vill inte in. Istället blir det lite grinigt och domaren får ta sig ett snack med diverse spelare. Det blir inga fler mål och lagen får dela på poängen!

Ja, det var en snabb uppdatering från matchen. Anledningen är sjukdomar och allmänt mycket på jobbet! Skall bättras på till nästa match. Härnäst väntar syrianska, men det är inte förrän 5/6! Då matchen mot studenterna har flyttats! Till nästa gång hoppas vi att kedjan är tillbaka och kanske till och med ett gästinlägg! Väl mött!

Oli, out! 

Kedjan: Senaste målskytten, Kakan, säger sitt!

Han är den där killen som alltid dyker upp lite senare än alla andra till träningen. Som glider in när uppvärmningen är klar och står redo för att köra lite kvadde. Han är den som sällan avlossar skott utanför straffområdet eller som slår iväg en långboll tvärs över plan. I lördags lyckades han spräcka sin målnolla för denna säsongen, vi talar såklart om Solängens egna Alfred "Affe", "Kakan", "Birger Göte" Berg!


Välkommen till olibloggen Affe! Detta är första gången för din del på bloggen. Hur känns det?

Gomorron, Söder! Det känns riktigt härligt faktiskt. Har haft en go fotbollsvind i seglen den här veckan med mål, bottenham-kollaps och nu detta!

I lördags hittade du nätet i 2-2 matchen mot Härryda. Vad är dina tankar om matchen? Tappade vi 3 poäng eller vann vi 1 poäng?

Tycker nog det va ett ganska rättvist resultat i slutändan men det är ju aldrig kul att tappa en ledning, speciellt inte när matchhjälterubriken i Mölndals-Posten är så nära. Dom hade ett par riktiga lirare men även en ful jävel som borde åkt efter överfallet på Pönge.

Du likt majoriteten av gubbarna i laget har en bakgrund i Fässberg, men kan du berätta mer om din fotbollsbakgrund?

Mitt minne är inte det skarpaste men är rätt säker på att det faktiskt va en viss Andreas Söderberg som tipsade mig om Fässberg och fick fart på min karriär. Sen följde många år av heta matcher mot Västra Frölunda, BK Lobo Bananer, Tölö, Näset m.fl., innan skolan, de galna farsorna i publiken å stämningen i omklädningsrummet blev lite för mycket. Därefter dröjde det några klubblösa år och en sejour i korpen innan jag återvände till mölndalsfotbollen. Även denna gången va det Herr Söder som stod för inbjudningen. Sen blev det lite fram å tillbaka mellan ett krisande Solängen och ett hårdsatsande Mölndal Fotboll, och det är först nu jag känner att jag hittat min första fasta punkt sedan tiden i Fässberg. Hädanefter är det bara SBK som gäller!

14 poäng inspelade så här långt och delad serieledning med Härryda. Vad tror du om våra chanser iår? Och har du något eget mål för säsongen uppsatt?

Det har gått över förväntan, det måste jag ändå säga. Vi har spelat ihop till ett riktigt bra utgångsläge inför resten av säsongen och med den inställningen vi haft hittills tror jag att vi kan gå hela vägen. Personligen är jag lite besviken över hur sällan jag hittar framåt i banan och att lugnet med boll inte riktigt infinner sig under matcherna så det är det jag försöker jobba på. Sen hade det varit kul att vinna träningspoängligan också.


Fem snabba!

Favoritposition?
Box-to-box CM

Mål eller assist?
Mål

Vinner Arsenal premier league igen?
Ja!

Kvadden eller gris?
Kvadden alla dagar i veckan, alla veckor om året

Affe, kakan eller Birger?
Haha kakan va rätt kul


Om du blev placeras på en öde ö och fick ta med dig ett föremål, båt är inget alternativ! Men vad skulle du ta med dig? Samt vem i SBKs trupp skulle du ta med?

Tror jag skulle ta med mig Hasse och min musiksamling, och försöka nöta in ett uns av god smak i den mannen. Han känns som en som har rätt bra koll på strandlivet också.

Tänk dig scenariot att solängens BK blivit uppköpta av en oljerik shejk. Han vänder sig till dig i truppen och ber dig att värva en världsstjärna till klubben. Vem värvar Du in?

Är det nåt vi behöver så är det fler mål, men det är inte nödvändigtvis anfallarnas fel så jag hade nog värvat en offensiv spelfördelare med bra näsa för mål... kommer fan inte på nån annan än Dele Alli just nu, även om det tar emot att säga det. Gött att sno kvalitet från sp*rs iofs.

Vem vill du se gästspela på olibloggen framöver?

Jadu, han fotografen kanske skulle kunna ha nåt intressant att bjuda på

Sista frågan och kanske den viktigaste för att hålla kedjan ihop. Vem i laget vill du att olibloggen ska lägga luppen på och intervjua? Och varför?

Har Johan Sjölin varit med? Har kommit in och räddat mig från ett liv som permanent mittback, kan tacka med en nominering.

Bloggen tackar Kakan för pratstunden och blickar framåt mot Krokängsplan där Ramberget står och väntar! Lördag är speldag, tid: 14.15. Kom och stötta SBK i jakten på serieledning!

Toppmötet i Eklanda

Nedan kommer ni få läsa kort om matchen mot Härryda i lördags. Tyvärr blir det inte mer detaljerat än så här. Men förhoppningsvis ger det er en liten inblick i hur matchen gick till! Trevlig läsning!


I lördags utspelade sig ett toppmöte på Eklandavallen när SBK tog emot Härryda IF. En fight som bjöd på fyra mål, mycket vilja och många känslor.. 
Inför matchen låg bägge lagen på 13 inspelade poäng och dem skulle även dela på poängen i lördagens kamp.

Solängen mönstrade följande elva i kampen

På bänken återfanns: Dopet, Jimmie H, Lovren, Nille och Bajen.Första halvlek:

Vart ska man börja. I ärlighetens namn var det ingen värmande fotboll som spelades denna lördag. Istället var det mest två lag med mycket vilja som dök upp. Inget av lagen fick ut något riktigt farlig under inledningen av spelet och antingen var bollen ur spel eller högt uppe i luften.. HIF hade under första halvlek mycket boll, men det var SBK som skapade relativt farliga chanser. När de flesta åskådarna började bege sig till kiosken så sprakar det till för SBK.

MÅL! I den 42e matchminuten får Söder bollen på offensivplanhalva, och med en pressad vrist hittar han Wille på högerkanten, bollen slås mellan mittback och ytterback och Wille blir sopren med HIF målvakten. Ett chippförsök räddas men returen är Wille först på som hittar in till en omarkerad Bodinho som placerar bollen i nätmaskorna! 1-0! Och Boddes 4e mål för säsongen!


Andra halvlek
Psykologisk viktig ledning i halvlek för SBK och i andra halvlek fortsatte kampen. Josue och Affe krigade på i mitten och SBK kom till ett par halvchanser, istället är det HIF som ska få utdelning på en av deras farliga höjdbollarna..

MÅL: På en frispark från egen planhalva dumpas bollen i SBKs straffområde där nr 10 i HIF får ner bollen och slår in bollen i mål bakom Robin. 1-1..

Efter kvitteringen slår SBK på tempot igen och börjar skapa lägen, man kommer runt på kanterna och bara 9 minuter efter kvitteringen är det återigen dags för SBK..

MÅL! Nyinbytte Lovren får tag i bollen i straffområdet, vrider och vänder på HIF försvararna och hittar ut till vänster i straffområdet. Där står ingen mindre än Affe som lugnt och behärskat tar emot, rättar till bollen och placerar den, hårt, bredvid målvakten. 2-1! Och Affes första mål för säsongen!

Nu börjar HIF pressen, men SBK står upp bra. Det är mycket viljor och på vissa håll börjar det bli grinigt.. Klockan börjar ticka mot slutsignal, när HIF skapar en sista chans och ett inlägg slås mot SBKs straffområde där bollen olyckligt ändrar riktning, vet i ärlighetens namn inte vem som är sist på bollen, men styrningen stör Robin och bollen i mål. 2-2 och SBK kan inte sluta spela dramatiska matcher..

På ett sätt surt att släppa in mål i slutet, men ska man se det över dem andra matcherna under inledningen av säsongen så låg det väl lite i luften. Tror att vi sammanlagt vunnit 6-7 poäng på gjorda mål de sista 10 minuterna av matcherna.. Men ett kryss mot det lag vi delar serieledning med är inte fy skam och inget som vi gräver ner oss för. På lördag nästa vecka väntar Rambergets SK på bortaplan!

Oli out!

Visa fler inlägg