En ekvation som hittills under säsongen resulterar i 7 av 9 möjliga pinnar. Denna lördag var det BK S:t Jakob som korsat Göteborg för att nå Eklandavallen. Ett lag som de senaste åren etablerat sig som ett stabilt divison 6B lag och som brukar ställa till problem för SBK..

Dagens startelva:

På bänken hittar vi: Hasse Aro, Hassan, Wille, Coach Jimmie, Hampe och DopetDuran

Första halvlek
SBK tog kommandot från start och man fick ett bra tryck på St Jakob. Redan i den första minuten skall första skottet mot mål komma då Bodinho får iväg ett skott, som dessvärre hamnar i hagen på andra sidan stängslet. Bara några minuter senare är det Daun som avlossar ett skott som tyvärr går över...

Det är såhär inledningen ser ut, SBK trycker på ett vilt jagande St Jakob som försöker komma upp i några anfall men Robin har det lugnt i inledningen.

Men trots ett spelövertag och skott som duggade tätt från SBK, så dröjer det nitton minuter in i matchen innan man får hål på Jakobskillarna

MÅL 19 minuten: En boll skickas ut på kanten där Josue (minnet sviker mig vid assisten) hittar in i boxen och vem om inte Junis-Coffe är först på bollen som trycks in i mål! 1-0 SBK och Christoffer Hermansson, för dagen yngst i startelvan med sina 18 år, får göra sitt första seniorlagsmål!

MÅL matchminut 25: efter en hörna får Schölin bollen i straffområdet och med ryggen mot mål så får han kontakt med en motspelare och faller till marken. Pipan ljuder och bollen läggs på elvameterspunkten! Med Wille sjuk på bänken så får Trysberg äran att förvalta dagens första straff. Stensäkert placerar han bollen vid ena stolpen och SBK går upp i 2-0 ledning!

I anfallet efter är det dags för lite ribbträffar. Coffe når högst på ett inlägg som går i ribban och ner i marken, på returen kommer Lovren och bestämt trycker han till bollen som..går i ribban och seglar upp mot skyn för att landa bakom mål.. SBK radar upp chanser men just i den vit/gröna pressen ser en Jakobskille möjlighet att skaka hemmalaget.

I den 30e matchminuten driver nr 5 i Jakobs bollen rakt igenom Solängen försvaret in i straffområdet. Där är Calle lite sen och kapar nr 5 i Jakobs bakifrån, gult kort och solklar straff!
Och var Trysbergs straff säker så skulle Jakobs straff vara ännu säkrare då den distinkt slås i mål bakom Robin. 2-1 och reducerat för Jakobs!

Halvlek
Paus och andrum tänkte nog Jakobskillarna som för dagen ska ha en stor eloge då deras bänk ekade tom, men som aldrig gav upp. Vi har ju själva varit i samma situation, när det gäller att åka på bortamatch med 11-12 man.. Men de höll humöret uppe och lämnade klagomål och könsord vid sidan av plan! Alltid kul att möta ett sådant gäng då och då!

Men tillbaka till fotbollen, där SBK börjar andra halvlek likt den första och 90% av bollinnehavet har SBK på Jakobs planhalva. Men avsluten hamnar utanför mål, eller så avtar de och når inte fram. St Jakob försöker komma på kontring men det känns som att halvtidssnacket hos motståndarna nog var att parkera bussen.

Hassan hade ett par bra lägen men hittade inga bra avslut, “Dopet” försökte med ett långskott men inte det heller ville sig. Hampe sprang upp från sin HB position men inspelet hamnade på andra långsidan.. Det fanns att plocka bra chanser men bollen ville inte in. Men så kom det..

MÅL, matchminut 78. Publiken runt Eklandavallen hade nog börjat planera valborgskvällen, men när Bodinho fick en smörpass i djupet av Coach Jimmy så stannade hela Eklanda! Perfekt fick Bodinho med sig bollen och mot en utrusande Jakobsmålvakt chippar han bollen över och den rullar retfullt in i den tomma kassen! 3-1 för hemmalaget och spiken i kistan!

Efter detta så händer inget nämnvärt, man försöker sätta mål nr 4 i SBK lägret men för dagen så slutar det på tre baljor, och tre goa poäng i jakten på toppen!

Som sagt, all cred till st Jakob som trots förlusten och bolljagandet bjuder på en god kamp och framförallt gott humör!

Noterbart under matchen: Daun fick gå av med stukad fot, alla i SBK lägret håller tummarna för att foten läker snabbt! Coffe fick göra sitt första mål. Bodde jagar Wille i poängligan och Trysberg fick göra årsdebut med mål!