TRE POÄNG!

“Tre poäng, tre poäng!” Ekar i Guldheden denna tidiga vårkväll i april. Orsaken? Solängen har precis brottat ned Landala IF i en match där begreppet “brottarfotboll” skulle sammanfatta de 90+ minuter som tidigare bevittnats på Guldheden södra. Orsaken? 45 minuter där korten duggade tätt, tacklingarna avlöste varandra och diverse käbbel mellan spelare, ledare och domare. Men vi tar det från början:

Solängen kom till matchstart med en stark trupp, trots avbräck från Jashar. “Bajen” tog denna dag ut följande elva: Adam i mål, en backlinje med Söder, Dauda, Schölin samt Capitano. På mitten fann vi Bodde, Coxen, Enzo, Kiffe och Wille. Längst upp var det Robins tur att stångas. På bänken startade Punge (ryggont), Bajen (icke ombytt), Junior-Danne, “Svågern” och Abbe.

Första halvlek

De första 45 minuterna skulle det mesta handla om Solängen. Man spelar lugnt och behärskat, bollen rullar längst alla lagdelarna och har ett stort tålamod. Wille och Enzo på kanterna kommer till ett par farliga chanser, framförallt den sistnämnde som nästintill fri med målvakten får iväg ett fint som som Landala-keepern räddar. Wille skapar sig ett par halvchanser men tyvärr vill sig det inte. Robin längst upp hugger på nästan allt och är enbart ett par offside fri med målvakten. Men när de offensiva positionerna inte lyckas hitta nätet så får de defensiva istället kliva fram. På en hörna från Coxen når Dauda högst, bollen ramlar ned framför fötterna på mittbacken som sliter in både boll som motspelare i mål! 1-0 Solängen och 25 minuter spelat! Efter målet fortsätter Solängen sitt rull, trots att Landala försöker trycka på så löser SBK pressen genom sitt säkra passningsspel. Adam i målet får en relativt lugn halvlek, ett par enstaka skott och några hörnor att rensa ut men annars känns det säkert i SBK lägret. Domaren sätter pipan till munnen och efter 45 min har vi en säker 1-0 ledning.

Andra halvlek

Solängen sätter igång andra halvlek likt den första, man behåller boll och försöker hitta luckor i ett lågt Landala. Nu börjar det dessutom smällas på planen, halvleken är ungefär 10 minuter gammal innan Söder plockar ett gult kort, i samma veva gör Kiffe detta också. Bara minuten senare får Kiffe sitt andra gula kort och därmed får han lämna planen.. Landala med en man mer sätter press på SBK, men trots en man mindre så kommer Landala inte särskilt nära. Solängenspelarna försvarar sig flitigt och täcker upp för varandra. Wille och Bodde utnyttjar sina snabba fötter och kommer till ett par riktigt farliga chanser. En sådan farlig chans ska Bodde skaffa sig, efter en hörna transporterat han bollen från Solängens planhalva, förbi ex antal Landala spelare och räkna dessutom in en utspringande målvakt. Med öppet mål dras han kraftigt i ena armen av en Landala försvarare och ramlar omkull utanför straffområdet. Solklart rött och kvitterat i röda kort. Frisparken ska sedan Cox sånär lura förbi keepern i Landala målet, men SBK lyckas inte utöka sin målskörd.
Två röda kort och ett par gula, sena tacklingar och trötta spelare. Lokalfotbollen när den är som bäst! Brottarfotbollen byts ut till hawaiifotboll där kontringarna avlöser varandra. Landala skaffar sig ett par fasta situationer och biter sig så sakteligen fast på SBKs planhalva. Men SBK försvarar sig heroiskt och Adam i målet håller tätt. 84 minuter på klockan och Robin chansar på en långboll, uppe vid kortlinjen hamnar han i duell med en Landalaspelare. Robin faller och tar med sig en orangeklädd lirare, olyckligtvis för Robin är det han som får syna det gula kortet. Dessutom hans andra gula kort och därmed är Landala återigen en man mer i matchen. Sista fem minuterna trycker hemmalaget på men man kommer inte närmre än några halvchanser. Domaren väljer istället att blåsa av matchen och tre sköna poäng hämtas hem till Eklanda!

Nästa helg är det återigen match! Denna gången kommer nykomlingarna Göteborgs City FF hemma på vallen! Väl mött!