Ett försök till årskrönika

Det är inte vettigt att jag ska sitta här och skriva en årskrönika om Solängens år. Av den enkla anledningen: eftersom jag inte vart med under hela året som gått...men jag tänkte iaf försöka, för det måste man ju göra nu när det snart är dags att skåla in det nya året.


Som sagt har jag inte tillhört laget från starten av året, men jag har ett vagt minne av att vara med på de första träningarna vid starten. Redan då fick jag hunger av mer SBK..men jag valde att fortsätta ett litet tag i Mölndal..

Solängen gick som tåget och när  sommaren kom låg Solängen på en stabil topp-position och laget skänkte glädje till ett fotbollstokigt Eklanda. Det var inte svårt att fatta beslutet, nu packar jag väskan och beger mig mot det förlorande landet!

I Eklanda var allt frid och fröjd, laget hade stormat fram under förtakten av säsongen. Och efter de fem första matcherna i division 7B hade man samlat ihop 10 poäng. 
Den skönaste vinsten kom på bortaplan mot toppkonkurrenten Proletären, matchen där årets spelare skulle stå i centrum. Eliasson i målet stod i vägen för det mesta och när han även plockade en straff var det klart. Tre poäng kammades hem ända till Eklanda. 
Några andra goda ögonblick är bland annat derbysegern mot Bifrost på hemmaplan med 3-1 där vi fick revansch efter förlusten på bortaplan. Vi tog även en ännu tyngre skalp när laget krigade sig till en 2-1 vinst mot Ariana. Pershy skruvade in en hörna efter en kvart och när Farid bröt igenom och slog till undrade nog många hur långt detta Solängen lag kunde gå! Fram till sommaruppehållet hade hela 21 poäng bärgats och vi kunde gå på ledighet med gott samvete..


I augusti var det dags igen, på ett hårt Heden stod Menisken på andra planhalvan. Matchen stod och vägde, vi började ta kommandot men Menisken stod upp bra..ända fram till den 77e minuten. Pershy tog chansen från 11 meters punkten, 1-0 och många lättade suckar hördes från Eklandalägret!

Vidare gick matcherna till 8-2 krossen hemma mot Öset samt en 1-1 match borta mot serieledarna Ariana. Där vår alldeles egna Bishwan "Ibrakadabra" drog till med en strut och där vi lyckas hålla undan Arianas forcering och ta med oss en pinne. En annan match som ligger på näthinnan är hemmamötet med proletären, en match där Bajen fick ställa sig i mål och Eliasson fick ta steget upp på topp. Där jag fick vikariera mittback tillsammans med Capitano då Punge inte kunde hålla sig ifrån kortleken i matchen innan.. Detta gott folk, var en match som svängde och det var rejält. Första halvlek går vi upp i 2-0 ledning efter Eliassons dubbla baljor, i starten av andra halvlek lyckas proletären med konststycket att göra 2 mål på ca 3 minuter och helt plötsligt var det match igen! Men bara minuten senare går vi igenom proletärens press och läckert serverad av capitano gör Janne inga misstag 3-2! En ledning som skulle stå sig i 6 minuter, Proletären får iväg ett skott som Bajen inte når och i samma veva lyckas han bryta lillfingret..kaos. Var ordet. Och var det inte nog med kaos lyckades även jag dra på mitt andra gula kort och fick lämna planen extra tidigt...men killarna höll undan och ytterligare en pinne säkrades mot en toppkandidat! 

Men nu tänker jag inte sitta här och referera varenda match, det finns så många godbitar att berätta från dem. Kanske var det just den där matchen på heden som gjorde att säsong slutade som den gjorde, eller så var det faktumet att vi inte förlorade mot vare sig Proletären och Ariana... Men den viktigaste orsaken tror jag ligger i lagsammanhållningen, stämningen och stöttningen som finns inom gruppen. Utan den så hade vi likaväl kunnat spela i sjuan även nästa år...dock vill jag inte ta ifrån killarna i laget något, vi har ett riktigt bra lag och grymt duktiga spelare men någon sa till mig för längesedan att: "i omklädningsrummet bygger man laget, på planen finslipar man fotbollen".

Allt som allt,

Säsongen avslutas med att vi går utan förlust i 7 raka matcher och i vår väg mot sexan stod endast ett nervkittlande kval. Ett kval där Göteborgslagen gjorde sitt och där det senare stod klart att de gröna från Eklanda återigen tar plats i finrummet: Div 6B.


Årets lista: den här!

Årets lirare: Eliasson
Årets lagkamrat: capitano
Årets reaktion: punges när årets back slopas från prisceremonin under avslutningen.
Årets målskytt: hassan
Årets mål: hm svårt att säga något speciellt. Men jag unnar nog vår egen Janne denna! Målet hemma mot proletären var absolut inte det snyggaste, men kanske ett av de viktigare då matchen stod å vägde.
Årets prestation: Hasse Aros alla bakismatcher, sikken lirare!
Årets röda: då får jag väl själv ta plats, som enda röda kort denna säsong..snyggt var det också!
Årets målrikaste: 8-2 hemma mot öset satt fint!
Årets bajjare: Bajen
Årets syndabock: trapporna på YakiDa(Peppe)
Årets mustasch: Ali på brygghuset

Med detta vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR!

#1 - - Hasse aro:

Kan tycka att Ali på brygghuset förtjänar mer plats i krönikan...