Ute i god tid..

 
När julborden börjar närma sig och julklappsinhandlingen börjar stressa en vanlig "Svensson" är Solängen i full beredskap inför säsong 2016. Laget känns mer taggat än vad jag någonsin skådat i ett Solängenlag. När vissa lag går på ledighet och lägger bollar och material bakom lås och bom, så skiner strålkastarna som starkast på Eklandavallen. Bollen går som på ett snöre i kvadden och bröderna Johansson fortsätter att käftas vid tvåmålet... Det är ingen hemlighet, Solängen är på gång..
 
Rivstart. Det är väl ett bra begrepp att mynta för starten år 2016, för redan den 24/2 så är det dags att sparka igång. Vad som står framför oss är Södercupen. Vilka som står på andra planhalvan är storlag som: Guldhedens IK, Dalen KFF och Balltorps FF. Man kan enkelt säga att vi hamnat i dödens grupp. Jag tänkte här nedan försöka "Scouta" årets motståndare och börjar med:
 
Guldhedens IK
Ett lag som säsong 2015 höll till i division 4A. Där man slutade på en 8e placering efter 7 vinster, 5 oavgjorda och 10 förluster, enkel matematik så skrapade man ihop 26 poäng och gjorde 48 baljor. Tyvärr har jag inte mycket på Guldheden mer än var de håller till någonstans...
 
Dalen KFF
Men nu till ett lag som vi med Solängen ögon kanske har lite mer koll på!
Dalen KFF som leds (I skrivandes stund och det jag fann på lagets hemsida) av ingen mindre än Lasse Andersson. För många Solängen veteraner klingar detta namn något extra, detta eftersom Lars var tränare för klubben ett par år och det finns många goda minnen att hämta från hans tid i klubben!
Men åter till laget som han leder: Dalen KFF. Ett lag som åkte ur sin serie division 3 Nordvästra Götaland. Med 15 poäng på 22 omgångar så får man nästa säsong spela i division 4. 
 
Balltorps FF
Och så till sista laget i gruppen. Balltorps FF, som föregående säsong slutade på en 6e placering i division 5B med 27 inkasserade pinnar. Ett lag som dras av fördelen av att spela på hemmaplan då gruppen spelar sina matcher på Förbovallen i just: Balltorp.. Däremot har vi i truppen ett par spelare som representerat laget tidigare, och förhoppningsvis kan detta ge lite extra tändvätska inför mötet.
 
Där har ni den. Gruppen och moståndarna som kommer dyka upp under Södercupen för vår del. Får vi med oss Solängens Ultras till matcherna är ingenting omöjligt! #Solangenmotsvenskacupen
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg