Kedjan: Pönge om säsongen, framtiden och sociala medier

I förra omgången av kedjan fick vi en pratstund med Cox, denna gången träffar vi ett av Fyrtornet i den prisade backlinjen. Mannen som gärna tar sig ett snack med både domare som motspelare, killen som aldrig sätter fingrarna emellan, lillebrodern och vår alldeles egna Anton “Pönge” Johansson!


Välkommen Pöng! Första gången du medverkar på bloggen, men inte sista gången hoppas vi i alla fall! Det tisslas och tasslas om ett gästbloggande från din sida, så hur går smattrandet på tangentbordet inför debuten?

Jag tackar och bockar!
Ja jag har legat i ide och haft en lite anonym roll fram tills nu, men tanken var att jag ska vara mer delaktig framöver.
Jag har varit ute och gjort fältarbete kring denna anrika klubb och i kommande gästinlägg sätter jag fingret på en gammal myt. 
Denna ska förhoppningsvis kunnas läsas här på bloggen i början på nästa vecka! 

Det har även mumlats en del om en podcast ifrån “rävekärrsgänget”! Hur går klippningen och när får världen beskåda SBKs första podcastavsnitt?

Vi har ju en gubbe som åker till Karlstad oftare än vad jag byter kalsonger, samt en gubbe som drar spontanare till diverse länder stup i kvarten. Men redigeringen är i full gång och även här är tanken att första avsnittet ska ha sin release i början av nästa vecka! Stay tuned!

Nog om sociala medier och dylikt. Nu skall snackas fotboll! Berätta lite om din bakgrund som spelare. Vart tog du dina första kliv på fotbollsplan? Hur hamnade du i SBK av alla ställen?

Jag har, som många andra i laget, fostrats i den lila/vita munderingen. När åldern senare hann ikapp stod man inför ett val. Antingen var det att satsa, vilket innebar mycket tid och energi. Jag fann istället den enkla vägen till U-truppen med skratt, öl och brunkarfotboll - där jag hör hemma.
Efter några snabba vändor till korpens leriga planer, järndobbar och cigaretter i halvtid hittade jag Solängen. Jag lockades väl av gemenskapen och bärsen i duschen. 

7 poäng av 9 möjliga i inledningen av säsongen och på lördag kommer St Jakob på besök. Vad sätter du för betyg på SBKs start?

Ja vilket gäng! Man märker att stämningen i gruppen, på och utanför plan, ger resultat i matcherna. Den enda negativa komponenten är väl bristen på antal lagkrök och gemensamma aktiviteter! 

SG97, Wobbler och senast Proletären har stått för motståndet de senaste kamperna. Lag som kommer uppifrån och lag som är tippat i toppen av tabellen. Hur ser du på motståndet hittills och vad tror du våra chanser är i årets division 6B?

Ska dessa lag vara tippade att vara "topplag" så ser ju chanserna mycket goda ut för vårt grönvita gäng. 
Med tanke på våra viking-liknande insatser i uppstarten, trots en uppsjö av olika skador, så ser jag mycket ljust på resten av säsongen! 

Fem snabba!

Beskriv dagens Solängen med tre ord?

11-manna mål, 3poäng och stegen.

Vem är lagets materialspelare?

Bajen - med hästlängder. 

Vem vill du alltid ha med dig i din kvadde?

Vill ju alltid ha junisar - så jag slipper starta i mitten. Men annars har Affe två fötter som alltid drar upp ett skönt tempo!

Vad laddar du med inför match/träning?

Jag laddar med en 30 minuters resa på buss 25 och Prince på högsta volym i lurarna. 

Vem i laget är roligast att möta en-mot-en

Duran är en j*vel på en-mot-en! Det är alltid roligt att stå mot han och försöka lägga hans drömmar på is!


Om du blev placeras på en öde ö och fick ta med dig ett föremål, båt är inget alternativ! Men vad skulle du ta med dig? Samt vem i SBKs trupp skulle du ta med?

Bajen och en flaska Tequila. Jag tror inte det finns många på denna jord som sitter inne på en sån livskunskap som den gubben. Hade behövt lära mig ett och annat av honom!

Tänk dig scenariot att solängens BK blivit uppköpta av en oljerik shejk. Han vänder sig till dig i truppen och ber dig att värva en världsstjärna till klubben. Vem värvar Du in?

Captain Fantastic, Steven Gerrard. Såklart. 

Vem vill du se gästspela på olibloggen framöver?

Jag skulle vilja se Capitano förgylla bloggen med ett par rader. Det finns mycket intressant som rör sig inuti detta lilla äppelliknande huvud. 

Sista frågan och kanske den viktigaste för att hålla kedjan ihop. Vem i laget vill du att olibloggen ska lägga luppen på och intervjua? Och varför?

Jag är oerhört nyfiken på Jannes tankar. Killen på kanten som sitter inne på mer pace än hela div 6 sammanlagt. 
Det finns ju trots allt bara en Janne Jansson!

Vi på olibloggen säger tusen tack för pratstunden! Och väntar ivrigt på ett gästbloggande samt podcast debut från "Pönge"!
Visa fler inlägg