Sköna lördag är här igen! PFF borta!

Ojojoj..
Solängen fortsätter att plocka på poäng på de mest dramatiska sätten.. I en match där kämparglöden och laginsatsen kom att säkra en poäng tillbaka till Eklanda. Det var på förhand en match mellan två lag som ej förlorat under de inledande matcherna och två nykomlingar som sedan tidigare har en historia från division 7B.
Med några återbud inför matchen så gjordes det ända rätta, Håkan ringdes in och mannen ställer återigen upp för SBK!

För dagen ställde de vita från Eklanda upp på följande sätt:

Robin
Calle - Pönge - Affe - Capitano
Wille - Coxen - Josue - Nille
Bodinho - Hassan

På bänken startade: “DopetDuran, Håkan, coach Jimmy och Bajen.

Första halvlek
På ett blåsigt Åkeredsvallen hade bägge lagen svårt att hitta något direkt spel. PFF försökte komma runt på SBKs kanter men blev man inte stoppad av den säkra backlinjen så hade inte insticken rätt adress. För SBKs del försökte man hota i djupled på snabba Bodinho och Hassan, bägge två hade i alla fall varsitt hyfsat läge men avsluten ville sig inte. Via en hörna får “Pönge” ett bra läge men bollen vill inte in, utan tar i ribban. Farligaste chansen under hela första halvlek.

Annars var det en halvlek som innebar god kamp och tuffa dueller!

Andra halvlek
De tuffa duellerna skulle fortsätta in i andra halvlek, men här skulle också målen komma! PFFs instick börjar hitta rätt men träffar avsluten inte mål så är Robin där och räddar dem. SBK försvarar sig heroiskt där bak med Affe och Pönge som säkrar upp det tillsammans med Capitano och Calle/Wille. Det ska dröja fram till den 75e minuten för PFF innan man får hål på SBK defensiven.. En snabb hörna slås och bollen skickas in till en PFF spelare som får huvudet på bollen, Robin räddar men släpper retur som retfullt slås in i mål. 1-0 PFF..

Återigen visar SBK karaktär under inledningen av seriespelet och man slås sig inte ner av ledningsmålet. Utan istället börjar jakten på kvitteringen. På ett par fasta situationer skapar man några farliga chanser men ingen som resulterar i mål.. Men målet kommer i den 84e minuten slår Hassan en hörna som sitter perfekt på Capitanos panna och bollen är otagbar för målvakten! 1-1 och stort jubel bryter ut i Solängen lägret!

Vår fotograf Ove fångar det perfekta ögonblicket när Capitano firar sitt mål med Solängens Öltras!

Efter kvitteringen rotar PFF fram några enstaka chanser men ingen som resulterar i mål och istället blir det tumult efter en hörna som Robin plockar enkelt. Hela det röda och det vita laget samlas runt SBK målet men domaren löser det snyggt och inget mer händer efter detta. Som sagt, en match med starka känslor och tufft spel! Domaren blåser av matchen och SBK kan återigen gå av planen som obesegrade!

Ett starkt defensiv kryddat med en jäkla lagmoral och en riktigt kämparinsats gör att de vita från Eklanda får åka hem med ytterligare poäng! 7/9 möjliga poäng som nykomling är inte pjåkigt, och bara början!