Södercupen 1% spelat

Det var en spänd stämning som man möttes av i stugan ute i Eklanda denna onsdagskväll i februari. Nu återstod bara en timme och trekvart kvar till avspark och på andra sidan planhalvan kom bjässen Balltorps FF att stå. Coach Jimmy drog igenom laguppställning och diverse taktiska drag som senare kom att vara genialiska.
 
Dagens följande Solängen trupp bestod av dessa 16 mannar: Robin, Calle, Capitano, Affe, Pönge, Janne, Bodde, Hasse A, Coxen, Johan, Hassan, Bish, Söder, Coach Jimmy, Bajen och Nille.

Den spända stämningen byttes ut till en enorm laddning under samlingen och det var ett rejält taggat SBK som begav sig iväg till Förbovallen.
 
När domaren väl blåste igång matchen, så var det ett Solängen fyllt med energi. Bollarna letade sig ut till Janne och Bodde på kanterna, Hasse A och Coxen vann boll i mitten och capitano slängde sig längst sin vänsterkant. Man märkte att Balltorp har ett nytt lag att sätta ihop och detta var något som SBK utnyttjade. Janne kom bra runt på sin kant och slog ett stenhårt inlägg in i boxen där Bodde hade letat sig fram, tyvärr kom bollen lite väl snabbt och avslutet räddades av duktiga Muthas i Balltorpsmålet. Men SBK fortsatte en rejäl press och visade ingen respekt för motståndet och man skrapade ihop några halvchanser under de första 30 min. Hassan hade ett par skott, Bodde och Janne rann igenom och Pönge hade en halvfarlig nick från en hörna. Balltorp verkade mer och mer frustrerande och försökte hitta sitt spel men SBK försvarade sig heroiskt
 
Halvleken kom och nöjda solängare pratade igenom diverse förändringar inför kommande halvlek. Ett byte gjordes och Söder bytte av med Hasse A som sprungit i mitten och kämpat som ett djur. 
 
I början andra halvlek var det ett mer kompakt Solängen och man stängde ner motståndet. Återigen skapade man målchanser och en boll kom att leta sig fram till Johan som stötte ner den till Söder utanför straffområdet men skottet fick ingen direkt fart och bollen smet utanför stolpen. Janne löpte på sin kant och hotade ständigt men avsluten ville sig inte.. Nu började det tryta i Solängen ben och Balltorp bjöds in i matchen. BFF skapade några halvchanser men inget direkt farligt och när de väl var på mål så stod väggen Robin ivägen. Istället kunde Solängen kontra och via en hörna skulle Pönge vara sist på en boll som låångsamt flög rakt i ribbkrysset, dessutom hade Johan ett fenomenalt läge efter lite flipper i straffområdet men Muthas kunde återigen göra en bra räddning.
 
Trots tunga solängenben så fortsatte man kriga och man gjorde det svårt för Balltorp att skapa något riktigt farligt. Istället kunde Solängen komma på farliga kontringar. 
 
Tyvärr resulterade ingen av dessa till något mål och matchen skulle stå sig 0-0 när domaren blåste av.
 
 
Nöjda miner i Solängen lägret efteråt! Men efter lite analys och när matchen lagt sig så kunde man konstatera att 0-0 var olyckligt och att vi i alla fall hade tjänat ihop oss ett mål på alla chanser som vi skapade. Men återigen kommer saknas det där lilla extra framför mål..
 
Det märktes att Balltorps FF hade ett nytt lag, det syntes tydligt i spelet och kan man bara spela ihop sig ytterligare så kommer de vara farliga. Man har ett par riktigt duktiga spelare och med tid så kommer det gå vägen. 
 
I andra gruppspelsmatchen skulle Dalen KFF besegra Guldhedens IK med 1-0 vilket gör att de gula från Krokslätt rycker i en annars tät grupp.
 
 
Nu väntar ett hett möte mot Dalen KFF på onsdag för SBK. Nytt i laget är att både José och Jimmy H kommer vara spelklara och bara allt går vägen så gör de antagligen debut på onsdag!
 


Annars på bloggen så är det mycket Södercupen. Jobbar på att försöka få ihop kedjan, vet att gubbarna tjatar men det kommer! 
 
Oli, out!
Visa fler inlägg