Årets första match!

 
 
 
Solängens BK vs Sjövalla FK
 
Då var det dags! Imorgon klockan 13.00 går första mathcen för säsong 2016 av stapeln och på andra sidan planhalvan står inga mindre än kommande seriekonkurrenten Sjövalla FK. Coacherna Jimmy och Mange har tagit ut en 16-manna trupp som ska visa sina solängenfärger för första gången iår. Dessutom bjuds det på frukost i klubbstugan för ett taggat Solängen som njuter av att gå in i matchschemat, sikken lördag! 
 
Vad kan vi säga om motståndet då? Jo, det är svårt i dagens läge att hitta tillräckligt info om våra seriekonkurrenter och Sjövalla är ett av lagen som valt att mörka information inför säsongen. Dock har vi inte legat på latsidan utan med hjälp av vår chefscout Bodde har vi i alla fall knåpat ihop lite information om motståndarna.
 
 
Sjövalla FK
 
 
 
Man kan knappast säga att laget haft en vanlig försäsong. Efter föregående säsong befann man sig sist i div 6B, en placering som skulle visa sig bli slutet på Sjövallas division 6 äventyr.. Inför säsong 2016 hade profilerna lämnat klubben och kvar stod en stomme spelare som alltid stått upp samt ett juniorlag med förhoppningen att få chansen att visa upp sig i division 7. Men redan i Januari månad skulle allt tvärvända för laget. Lokalkonkurrenten Ariana FC meddelar till Göteborgs fotbollsförbund att de inte kommer kunna medverka under säsong 2016. Förbundet vänder sig då till inga mindre än Sjövalla FK och erbjuder istället dem platsen i div 6B. Olibloggen har fått en insideinformation i form av Bodde som har lite extra koll på morgondagens motståndare. Över telefon bekräftar Bodde sin hypotes om läget i laget:
 
”När laget gick ner till sjuan, så skulle seniorlaget få spela ihop med juniorlaget för att fylla ut truppen med spelare. Det är där de så kallade nyförvärven kommer ifrån. Man kommer under kommande säsong ledas av Peter Panic, en riktig eldsjäl i föreningen som har ett stort Sjövalla hjärta” Bodde fortsätter: ”Laget har fortfarande kvar sina tunga pjäser och enligt rykten så är Pajen kvar på mitten där han styr och ställer. Det är ett fysiskt lag med många centimeter och kilon på mitten som gillar att smälla på. Däremot kommer laget att få klara sig utan sin skyttekung från förra säsongen, Marcus Weimén, då han lämnat för Kungsladugård" - avslutar Bodde.
 

Säsongen 2015
Men nu får ni hålla er i hatten alla statistik älskare, för här kommer Sjövallas förra säsong i siffror: Laget skrapade ihop 9 poäng på 20 omgångar och landade tillslut på en 11e och sistaplats i division 6B, med fyra poängs marginal upp till Landala IF. Man mäktade med 23 mål under säsongen samt släppte in 70, vilket i sin tur genererar -47 i målskillnad. Av de 23 målen stod skyttekungen Marcus Weimén för 13 baljor och han vann den interna skytteligan tämligen överlägset. Trots sin placering och målskillnad kan Sjövalla däremot gotta sig åt att man lockade till sig i snitt 20 åskådare per hemmamatch och hamnade på en mindre blygsam 8e plats i publikligan.
 
Om vi ser till föregående möten mellan lagen så möttes faktiskt Solängen och Sjövalla redan förra året i en träningsmatch. Den slutade med en borta seger för Solängen med 0-1, med det sagt så har lagen en gedigen historia bakom sig med flera heta och täta möten emellan. Nu återstår det att se hur lagen ligger till inför kommande säsong. Så glöm inte, 13.00 Eklandavallen Lördag 6/2! Väl mött!
 
 
 
 
mvh
 
Olibaloli och Bodinho