Saknade matcher..

Jo, förra inlägget avslutades med ett litet smakprov på de där matcherna som saknas matchreferat. Målet med olibloggen är väl att i alla fall summera varje match oavsett om det är vinst, förlust eller en tråkig 0-0 match…

Och vi börjar denna genomgång ute på ett soligt och hett Gamlestadsvallen! I ett möte med Syrianska/Arameiska Förening Göteborg, en match som innehöll mycket känslor och en hel del mål!

Redan i den 12’e minuten hamnar en Syrianska försvarare fel i ett friläge för SBK, en rejäl kapning och ett solklart rött kort för Syrianska-backen. Men trots en man mindre skulle första målet landa bakom Borgströms nätmaskor och Syrianska tar en 1-0 ledning. Den får dock bara stå sig i ett par minuter, för 31 minuter in i matcher slås ett inlägg mot Söder som tar ner bollen i straffområdet, låter bollen studsa och rakar in den i målet 1-1! Bara minuten senare var det dags igen, Janne Jansson kommer runt fint på sin kant och slår ett inlägg, Söder löper förbi sin försvarare och får pannan på bollen som seglar in i mål, 2-1! Dock blir glädjen inte så långvarig. Syrianska kvitterar till 2-2 strax innan halvleksvilan… I andra halvlek är det bara ett lag på plan, SBK rullar runt inom laget och har ett lugn i sitt anfallsspel. I den 57e minuten skall även målet komma, om jag minns rätt så får Janne Jansson en kanonboll av Jimmie i djupled och ensam med målvakten så sätter Janne bollen bakom syrianska-målisen. 3-2! Efter ledningsmålet har SBK bud på fler, men är inte oskärpan där så står Syrianskas duktige målvakt ivägen. Det blir inga fler mål i matchen, men ett till rött kort skall delas ut och det är återigen Syrianska som åker på det..man avslutar matchen med 9 man på planen och SBK tar hem 3 tunga poäng till Eklanda!

Efter de tre fina poängen borta på Gamlestadsvallen var det dags att åka på ytterligare en bortamatch. En match som slutade mållös i mötet med Sjövalla och som vår egen Hasse Aro så fint summerade i ett tidigare inlägg! Väl tillbaka i Eklanda skulle toppkonkurrenten FC Heden komma på besök. Inför mötet var SBK fortsatt obesegrade, men i en jämn match mot Heden så skulle första förlusten komma… på 18 minuter hann bägge lagen göra varsitt mål och för SBK var det debutanten Tobias Magnusson, som hittade nätet efter en fin slagen frispark av coach Jimmy. Efter detta stod matchen och vägde men kallduschen för SBK skall komma i den 87e minuten då FC Heden hittade in bakom Borgström i målet...efter alla sena avgöranden för SBK under säsongen, så låg väl det här målet lite runt hörnet… Sur förlust..

Men första halvan av säsongen skall inte avslutas med förlust. UtanRobin Eliasson vis! I Första halvan av säsongen är alltså spelad och Solängen har än så länge skrapat ihop 22 -1 vinsten gör Robin alla fyra målen för Solängen!! Matchens delikatess står Janne för när han sprintar igång på sin kant och går förbi flertalet SG spelare, får in ett stenhårt inlägg i boxen där Robin möter med foten. Otagbart för målvakten och Robins tredje mål för dagen. Firma Janne/Robin är heta i denna match och Janne svarar för 3 assist.. SG reducerar på straff, men man kommer inte i närheten av Solängen denna afton. Halva säsongen slutar alltså med seger och SBK kan gå på vila!

Första halvan av säsongen är alltså spelad och Solängen har än så länge skrapat ihop 22 poäng. Tabellen ser ut som följande:

Målrikast i SBK truppen har Bodinho varit när han svarat för 5 mål, följt av Robins 4.

Och den skönaste bilden svarar Jimmie Hansson för när han levererar sitt bidrag till årets FIFA 17 omslag!

På tal om sköna bilder så bjussar vi på lite känslogodis inför andra halvan av säsongen. Känslor som vi hoppas återigen väcks när säsongen sätter igång igen i Augusti!