Fortsatt obesegrat...

Då var vi här igen! Återigen match för Solängens BK och denna gång var det nykomlingarna Göteborgs City som kom att besöka vallen. Med Robin och Kiffe på röda listan samt en skadad Dauda formade coach Mange följande matchtrupp samt elva: Adam i mål, backlinje med Söder, Punge, Schölin samt Capitano, ett mittfält med Cox, Bodde, Enzo, Jashar och Janne. Längst upp fick Wille chansen. På bänken återfanns Hlynur, Victor, Zen och Ekan.

Under värmningen var det ett taggat SBK som kom till matchstart. Och det började ju så bra, laget höll bollen inom laget och det där tålamodet fanns återigen i spelet. Fram och tillbaka rullades bollen och gång på gång försökte man hitta några kombinationer för att hota City försvaret. Men det är inte hemmalagets halvlek, redan i de inledande minuterna ska city ta ledningen. Efter slarv av Söder på egen planhalva ska nr 10 i City ta bollen och transportera den hela vägen in i straffområdet och retfullt enkelt placera in den vid sidan av Adam i mål. 0-1 City och luften såg ut att gå ur hemmalaget. Tålamodet försvann i hemmalaget och nu började istället jakten på en kvittering. Men den här halvleken är inget att komma ihåg i SBK lägret. City går upp i en 2-0 ledning efter ytterligare slarv i SBK försvaret och återigen är det på högerkanten. Nr 10 i City får in bollen i till en offsideståendes lagkamrat som rundar Adam och rullar in bollen i mål. 0-2 och stora protester i Solängen lägret, domaren däremot såg att bollen gick via en SBK spelare och målet godkändes.

Men Solängen lyckas med bedriften att hitta nätet två gånger denna halvleken, dock har Sbk inte marginalerna på sin sida och bägge målen blåstes av för offside. Första målet får Janne en underbar passning i djupet av Wille och stöter bollen i mål. Misstänkt offsideläge, men domaren chansar inte. Det andra målet kommer från en hörna av Cox där capitano når högst. Bollen seglar över en bunt spelare tillbaka till främre stolpen där Wille lägger in bollen i mål. Dock blåser domaren för offside och city behåller sin 0-2 ledning. Ett frustrerat och något irriterat Solängen går in i halvtidsvila med två mål i baken.

I halvtidsvilan pratas det mycket om att hitta tillbaka till spelet, till tålamodet och på så sätt få hål på City.

Och det är något som SBK tar med sig in i andra halvlek. Det är ett pånyttfött Solängen som återigen rullar boll och krigar i varje duell. SBK tar allt mer kontroll över matchen och ska få sig en gyllene biljett in i matchen. Wille driver in bollen i straffområdet och blir nerdragen på vägen, domaren tvekar inte utan blåser för straffspark! Wille stegar upp placerar bollen på punkten men City målvakten chansar åt rätt håll och håller sin nolla intakt.. Många lag hade nog vid det här tillfället tappat hoppet helt, men inte dagens Solängen. Man fortsätter trycka på och skapar chanser, framförallt är det farligt på de fasta situationerna. På en frispark i offensivt läge levererar Coxen en fin boll vid straffpunkten, mycket folk och fin rörelse från de vitklädda gör att Punge når högst och kan stånga in reduceringen, 2-1 och mycket tid kvar! Solängen får upp farten och hoppet, skapar sig ett par fina chanser genom Jashar, Janne och Wille. City tröttnar och hänger inte riktigt med när Solängen trycker på. Så kommer det förlösande 2-2 målet. På en hörna, återigen serverad av Cox, packar SBK ihop det och återigen är det mycket folk som ställer till med oreda i citys straffområde. I ärlighetens namn ser jag inte vem som är sist på bollen, men den studsar mellan kropparna i straffområdet och tillsist seglar den in över linjen! 2-2 och gladast ser Schölin ut, så vi utgår ifrån att han får målet! Kvarten kvar och en del tid att kunna få in ett segermål, dessutom får vi lite hjälp när en city spelare tappar humöret och får dubbla gula kort inom loppet av några minuter. Jashar kommer på en soloräd och får till ett långskott som mest liknar en chipp, bollen ser ut att segla in i mål men citys duktige keeper når dit med sina fingrar och styr bollen till en hörna.

Men det blir inte mer mål i matchen, Solängen lyckas inte utnyttja överläget utan båda lagen får varsitt poäng från denna kamp! Fortsatt obesegrade och något att ta med sig till den sena kvällsmatchen mot syrianska på fredag!