Seriepremiär: Derby.

Då var det äntligen dags för seriepremiär och vilken drömpremiär vi fick. Storebror Fässbergs IF i ett stekhett derby på Åbyvallen. Lägg dessutom till en ljummen fredagskväll i slutet av mars och en matchtrupp i SBK bestående av ca 90% forna fässbergsspelare!
Det här är matchen som hela SBK gått och väntat på under försäsongen, matchen som många knapp trodde var möjlig när SBK spelade fotboll i division 7 samtidigt som FIF spenderade sin tid i div 4.. Men nu var dagen här..

En snabb genomgång i klubbstugan och en kort biltur från Eklanda över till Åbyvallen. Uppvärmning och äntligen avspark.

Solängen tog genast tag i bollen, spelade runt och försökte hitta luckor i det tighta FIF försvaret. En sådan lucka hittar Jashar på kanten, han tar sig förbi sin försvarare och inne i straffområdet blir han totalt överkörd. Solklart straff och matchuret visade på 6 minuter. Fram stegade William Samuelsson, lade tillrätta bollen på straffpunkten och distinkt placerade Wille bollen i ena hörnet! 1-0 och glädjen visste inga gränser i SBK lägret!

Efter ett snabbt ledningsmål jagar SBK utökning och stundtals blir det ett stressat spel, men när väl man hittar lugnet så sitter spelet betydligt bättre. Wille får återigen en chans att hamna i målprotokollet, men hans vänsterskott går utanför. Jashar har även han ett läge att sätta dit en boll men det vill sig inte.. istället hotar FIF med sina långa bollar. Framförallt hittar de fint ut på sin vänsterkant där man skapar sig ett par farliga lägen. Men det är på en fast situation man ska hitta nätet, på en hörna studsar bollen rätt, i FIF ögon, Robin gör en kanonräddning på förstaläget men på andrabollen når en lila spelare bollen först och bollen hittar in i mål.. 1-1 i 36e minuten..
Nu börjar ett ställningskrig där tacklingarna avlöser varandra.. Båda lagen försöker få igång något form av spel, men man gör många enkla misstag och resultatet står sig halvleken ut..

Andra halvlek blåses igång och de hårda närkamperna fortsätter. Domaren jobbar flitigt med sin pipa, samtidigt som de båda lagen försöker hitta tillbaka till sitt spel. FIF fortsätter med sina långa bollar och firma Punge/Daun gör ett gediget jobb i mittförsvaret, man är först i nickdueller och man ger understöd till sina ytterbackarna. Framåt för SBK så försöker man skrapa ihop lite målchanser. Men närmre än ett par frisparkar och hörnor kommer man knappt, Jashar försöker springa sig loss men gång på gång blir han nedsparkad av likaklädda spelare.. Fässberg börjar få utdelning på sina långa bollar och kommer till ett par farliga lägen, närmast kommer man på ett friläge som går i mål. Domaren hade dock andra tankar och blåste av för offside. Solängen försöker ta sig framåt, men hittar bara några halvlägen och ingen direkt klar målchans. Närkampsspelet är fortsatt hårt och emellanåt fult, Janne och Bodinho drar på sig ett varsitt gult kort. Capitano kommer stenhårt in i en glidtackling på halvplan och får i den 86e minuten syna det röd kortet.. SBK avslutar alltså med 10 man och man står för en riktig krigarinsats när man motar bort anfall efter anfall.. Resultatet står sig matchen ut och de båda lagen får nöja sig med varsitt poäng i premiären!

Ja, detta var en match med mycket känslor, stundtals bra passningsspel, men många enkla misstag och emellanåt lågt tempo. SBK visar stort hjärta och när man väl hittar sina kombinationer så ser det riktigt bra ut!

Stort grattis säger vi också till Saddam, som gjorde sin seniordebut när han fick hoppa in i slutskedet av matchen!

Nu väntar två träningar innan det är dags för hemmapremiär på lördag 12.00 mot Högaborg Kärralunds! På återseende!

(Bilderna är lånade från Solängens facebooksida)