Summering: försäsong '17

Mycket har hänt sedan tidigare inlägg här på olibaloli, dock har tiden som vanligt inte räckt till och därför ska jag försöka summera de senaste två träningsmatcherna samt läget i laget här nedan.

Försäsongen i det vitklädda lägret har fyllts med skador, sjukdomar och inställda matcher. Så sent som i lördags ställdes lagets genrep mot Fröjden in pga sjukdomar. Kan det vara en influensa inom laget? Mycket oklart.. tidigare under säsongen har dessutom matchen mot Järnbrott ställts in så inte den ultimata uppladdningen inför en säsong. Men visst har det också spelats fotboll! Även om inte resultaten har gått Solängens väg så har man plockat in ytterligare två stycken matcher under försäsongen.  I Mölndalsderbyt mot Balltorps FF inkasserade man en 4-1 förlust, men trots underläge och ett aggressivt motstånd försökte man rulla runt och stundtals såg det riktigt bra ut! Dock saknades tempo och ork i de vitklädda och trots Kristoffer Petric reducering innan halvlek kunde BFF utöka sin målskörd till 4-1.

I den andra och sedermera sista matchen inför säsongen ställdes SBK borta mot FTU på Hisingen. Ett taggat och törstigt (kickoffen var lagt en timme efter slutsignalen på Olearys i mölndal). Solängen började bra och det såg länge ut som att gästerna skulle ta ledningen. Fina kombinationer på kanterna och in i mitten men skärpan där framme saknades. Istället tog FTU ledningen via en helt magisk cykelspark och SBK fick jaga kvittering..en kvittering som kom relativt snabbt efter ledningsmålet. Wille fick, efter lite flipper i straffområdet, en boll emot sig och enkelt placerade han in kvitteringen! SBK tar över allt mer men tyvärr inget ledningsmål innan halvtidsvilan.. i andra halvlek tröt orken i Solängen och man tappade mycket boll. Detta utnyttjar FTU och återigen tar man ledningen, en ledning som man ska utöka när SBK trycker på för kvittering. Där vi räknar med ett friläge, en fin frispark, några hörnor och ytterligare ett friläge.. bollen vill inte in för SBK, men däremot för FTU som gör 3-1. I slutminuterna kommer det förlösande målet, men tyvärr räcker det bara till en reducering. Jashar tar sig snyggt in i straffområdet och distinkt placerar han in 3-2 som blir slutresultatet.

Som vanligt under försäsongen så myntas uttryck som att “resultatet spelar ingen roll” och “vi ska träna på vårt egna spel” och “det är inte nu vi ska vinna utan i serien” och det är väl några tankar som SBK tar med sig in i seriespelet. Visst hade det varit kul och bra för moralen i laget med en seger i ryggen, men vi sparar på dem till serien. Nu återstår en vecka kvar innan premiären, följ lagets väg här på bloggen!

Väl mött
// Oli out.