Vackert

"Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that." - Bill shankly

Citatet är klassisk. Tankarna lika så när man vaknar upp en tisdagmorgon och ser att hela Mölndal är täckt av snö.. man grubblar lite vid morgonkaffet och bekymrar sig. Framför allt för att man vet: tisdagkvällar är det träning. Vid det här laget så vet man även vad som väntar en när den där förbannade snön visar sig i vårt avlånga land...det finns alltid två alternativ i detta läget: fysträning eller inställda träning... men inte nu längre!

Från ingenstans så tänds hoppet när Nille erbjuder sig att skotta en del av planen och det tar fart i gruppkonversationen. Bodde är inte feg att hjälpa till, inte Hampe och Coffe heller och plötsligt står vi där. 5 starka man. Planen skall skottas, punkt slut. 


Efter diverse diskussioner om vilken taktik som är bäst lämpad för att få bort snön effektivast blir det en kamp mot klockan. Det är vackert och allt eftersom tillkommer hjälpen. Vid ca 19.00 och med nästan en halvtimme till träning visar sig det vackra gröna konstgräset med en "five-a-side" stor plan. Finns det något i denna grupp så är det karaktär. Och en jäkla vilja av att lira boll!...eller bara slippa fyset!

Fotboll liras det denna kväll på eklandavallen. Det är ett relativt "högt" tempo som utspelar sig under strålkastarna. Framförallt är det mycket vilja och kamp mellan de tre lagen i tempospelet. Men också mycket skratt och glädje vilket visar vilken sammanhållning det finns inom denna grupp. För några timmar sen var eklandavallen fylld med snö och det fanns inga förhoppningar av att ens kunna rulla en boll på planen men, med hjälp av en stor portion passion och kärlek till sporten får vi chansen att göra det vi älskar: lira fotboll!

Eklandavallen tisdag 19/1 vid lunchtid

Nu återstår det att se ifall Mölndals stad lyckas hinna skotta resterande delen av planen tills på torsdag..om det nu spelar någon roll! 

//Olibaloli