Serien 2017

Ja, som rubriken lyder har vi här nedan serien för kommande säsong. En tuff serien med många bra lag, vi kommer inte gå in i någon tippning. Det lämnar vi till grabbarna på rasta och Dalla bloggen. Här kommer istället ett litet svep från alla lagen, hur har det gått under försäsongen? Tidigare möten mot Solängen? Och kanske en allmän tanke runt lagen..man har ju genom året mött dessa ett par gånger! Så luta er tillbaka, här är 2017 års division 6B!

BK ST JAKOB

Säsong 2016:

SBK 3-1 St Jakob, målskyttar: Junis-Coffe, Trysberg och Bodinho.

ST Jakob 2-3 SBK: Wille, Robin, Söder.

St Jakobs pojkarna har hängt kvar i 6B under många säsonger nu och Solängen har väl i regel ganska tufft i mötena. Förra säsongen tog man dock sex poäng av sex möjliga, efter en rätt klar seger på vallen så blev det en nervkittlande match borta på heden. En match som SBK drog det längsta strået i. Säsongen slutade med en 9e placering efter 20 poäng inspelat.
Under försäsongen har St Jakob hunnit med fem matcher, fem stycken målrika matcher dessutom! Efter förluster mot; Gunnared 5-2, Azalea 5-4, Croatia 3-2 så lyckades man tillslut vinna mot Menisken med 3-2, lagom till seriepremiären mot Heden! Dessutom kryssade man mot Fröjden i en match som slutade 3-3

FC HEDEN

Säsong 2016:

SBK 1-2 FCH: Tobbe

FCH 2-1 SBK: Janne

Då går vi vidare till heden! Ett motstånd som plockade alla poäng mot SBK under föregående säsong. Men trots favorittippning från Rasta och Dalla så tappade Heden många onödiga poäng och slutade tillslut på en fjärdeplats i serien. Iår har man återigen rustat upp med en hel del nyförvärv och återigen så lär man säkerligen vara favorittippat. 
Under försäsongen har man blandade resultat, bl.a. en 5-0 seger mot Knippla IK, utöver den så har man förluster mot FC Fiskebäck 1-3, Dronningborg(?) 0-6 samt 2-2 mot Eriksberg. Dessutom har man lirat i södercupen, där man plockade en pinne mot Balltorps FF..

FÄSSBERGS IF

Säsong 2016: spelade man i division 5

Fässbergs IF, lila stoltheten från mölndal spelar alltså division 6 fotboll i år. Kul med ett Mölndals lag och derby framförallt! Många killar i SBK har ett förflutet i föreningen så det ger ju extra tändvätska i dessa möten! Förra säsongen är något som FIF gärna vill glömma och istället laddar man om i div 6, ,med ett traditionsenligt ungt lag. Under försäsongen har man, likt SBK, radat upp förluster. Bland annat 0-7 mot Dalen KFF och 2-6 mot Balltorps FF.

GÖTEBORGS CITY FF

Säsong 2016: spelade man i division 6C men har alltså bytt till 6B!

City plockade 18 poäng förra säsongen i 6C, vilket hade räckt till en 11e placering i division 6B säsong 2016. Jag har faktiskt ingen aning om vad City är för gäng, men blir kul med nya bekantskaper i 6B! Försäsongen har man mörkat rejält och inga resultat går att hitta..

GÖTEBORGS SIF

Säsong 2016:

SBK 2-2 GSIF: Robin, Janne

GSIF 2-1 SBK: Fidan

Studenterna slogs i toppen under stora delar av säsongen men tillslut fick man ge sig och Härryda tog hem seriesegern. Det blev två täta matcher under föregående seriespel, hemma på vallen lyckades SBK ta en pinne men studenterna är vassa och blir att räkna med även säsong 2017. Tyvärr för lokalfotbollen så har studenterna inte lagt ner lika mycket tid på hemsida som på planen och därför hittar inte bloggen några försäsongsredultat!

HÖGABORG KÄRRALUNDS FC

Säsong 2016: spelade man i division 7A.

Nykomlingen Högaborg slutade man på en fjärdeplats i div 7, vilket ledde till uppflyttning! Har tyvärr dålig koll på Högaborg… ett resultat finns på hemsidan från försäsongen, 0-0 mot Chalmers IS. 

LANDALA IF

Säsong 2016:

SBK 2-1 LIF: Bodinho, Capitano
LIF 0-4 SBK: Wille x2, Robin, Janne

Anrika Landala hade det tufft i hemmamötet mot SBK när de vitklädda tog en komfortabel 4-0 seger på Guldheden södra. Däremot var det mer spänning i mötet på vallen där Solängen länge låg under med 1-0, men ett par mirakelminuter för hemmalaget så lyckades man vända på steken genom mål från Alexander Johansson och Martin Bodin! Under försäsongen har man hunnit med fyra matcher, mest nämnvärt är segern mot Lövet/Johanneberg med 2-1.

PROLETÄREN FF

Säsong 2016:

PFF 1-1 SBK: Capitano

SBK 1-4 PFF: Coach-Jimmy

Proletären och SBK har gått sida vid sida nu under två säsonger och kommer göra detta även en tredje! Förra säsongen lyckades SBK knipa en pinne på bortaplan efter sent mål av capitano. Dock ska PFF få sista ordet i mötet på vallen när SBK krossades med 4 mål mot 1. Som nykomling slutade man tillslut på en tredjeplats vilket är riktigt starkt. Under försäsongen har man säkerligen spelat ett par matcher, men resultaten har mörkats på hemsidan.

RAMBERGETS SK

Säsong 2016:

RSK 2-2 SBK: Bodde x2

SBK 4-0 RSK: Janne, Cox, Hasan, Reden

Förra säsongen var tuff för Ramberget och tyvärr lyckades man inte hålla sig kvar i 6B..i alla fall inte poängmässigt.. för mitt i det mörka försäsongen kom uppgifter från BK Wobbler lägret, laget skulle läggas ner och en gratisbiljett tilldelades Ramberget! En guldbiljett till lokalfotbollens finrum! Försäsongen har man vunnit 8-4 mot Surte samt förlorat mot Götaholm med 5-1. Dessutom har man spelat i Hisingsmästerskapet, men där plockade man inga poäng.

SJÖVALLA FK

Säsong 2016:

SFK 0-0 SBK

SBK 1-4 SFK: Abbe

Första och enda 0-0 matchen för säsongen bjöd första mötet mellan lagen på. I returen tog SFK en klar 4-1 seger, en match där Abbe fick tröstmåla för SBK. Men trots att SFK plockade mest poäng i båda mötena så var det SBK som slutade över Sjövalla i serien. Under försäsongen har man varit aktiva och lyckats fylla spelschemat med 9(!) matcher, 5 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster. Vilket säkert ger laget ett lyft inför säsongen!

SYRIANSKA/ARAMEISKA FÖRENING GÖTEBORG 

Säsong 2016:

Syrianska 2-3 SBK: Söder x2, Janne

SBK 2-1 Syrianska: Robin, Bodinho

Två segrar för SBK blev det mot syrianska under säsong 2016. På vallen lyckades SBK vända ett 1-0 underläge genom mål av Robin och Bodin och i bortamötet vann man en svängig match där röda kort och målen duggade tätt. Syrianska klarade sig ur jumboplatsen genom att plocka hem 19 poäng. Därför spelar syrianska även år 2017 i division 6B! Några träningsmatcher har dessvärre inte bloggen funnit. 

Så, där har ni serien och de kommande motstånden för SBK! Redan på onsdag drar matcherna igång, då ställs St Jakob mot FC Heden.. för Solängens del väntar ett stundande Mölndals derby mot storebror Fässberg! Väl mött då!


// oli out!

Visa fler inlägg