Sol, tre poäng och toppen!

På ett stekhett Eklandavall var det dags för Landala IF att komma på besök. Laget som inför matchen var inne i en bra formkurva, precis som SBK. 

Dagens startelva såg ut som följande:


På bänken startade: Coffe, Dopet, Håkan, Jimmie H och Bajen!


Landala satte igång första halvlek med en rejäl press och första 15 var de riktigt heta, SBK försökte hitta sitt rull men Landala var stabila och släppte inte många bollar förbi sig. Laget skulle dessutom få en drömstart, ett par minuter in i halvlek rivs en Landala spelare omkull i straffområdet och domaren pekade på punkten. Straffen slås, men vem om inte vår alldeles egna Robin står i vägen och räddar SBK med ytterligare en straffräddning! Några minuter senare så skulle dock målet komma. På en frispark någon meter utanför straffområdet får Landala-spelaren en kalasträff och bollen går otagbart upp i krysset, 0-1 Landala och välförtjänt. 

SBK försöker skapa ett par chanser innan halvlekens slut och det är främst på kanterna som man kommer förbi och får till det. Bodinho har den farligaste chansen innan halvleksvilan. På ett inlägg får han en fin nick som tyvärr räddas vid stolproten av Landalas målvakt. 0-1 i halvlek och fördel bortalaget..


I den andra halvan av matchen är det ett SBK som sätter press på Landala. Man kommer till ett par halvchanser, där bland annat Söder har en nick utanför och Jimmie H även har någon halvchans... Annars är det mycket rull på mittplan mellan två lag som börjar bli griniga. Domaren får plocka fram det gula kortet vid ett par gånger och i den 85 minuten får han nog. En Landala spelare får syna det röda kortet och fördel SBK på planen. Och detta utnyttjar man! 

Bara minuter efter utvisningen får Robin, som bytt målvaktshandskarna till fotbollspjuksen under andra halvlek, bollen och han lägger en fin boll i djupet till Bodinho som tar emot och placerar bollen förbi målvakten! 1-1! Snygg och kontrollerat avslut av Bodde. 


Men SBK var inte nöjda än, mycket händer under dessa slutminuter och en underbar frispark från Wille droppas in fint i Landalas straffområde, där Capitano samlar upp bollen och TRYCKER den i mål! 2-1 SOLÄNGEN! I 91e matchminuten! Vändningen är fullbordad och tre poäng är ett faktum!

Återigen räddas SBK av Capitano!


En match där Landala IF bjöd på bra motstånd och är hittills det svåraste laget SBK mött i serien. Men SBK visar återigen karaktär och hjärta när man vänder denna svårspelade match!

Får återigen ge en stor eloge till Ove som fångar alla händelser runt Eklandavallen med sin kamera! Grymt jobbat!

Oliout
 

0 kommentarer publicerat i Matcher
Taggar: Solängens BK, division 6B, gbgfotboll