Tappade poäng..

Hemmamatch, för ovanlighetens skull på en torsdag! För motståndet stod GSIF eller som de går i folkmun, Studenterna. Ett lag som vi på förhand visste var tunga och tuffa. Men Solängen mönstrade en av årets starkaste trupper trots att både Kiffe och Capitano saknades. Med i truppen kunde vi se tre nya namn: Jimmy och Joakim Bilger samt Adam Olofsson. Tre stycken vänsterfötter och lite extra spets in i laget, kul! Matchen drog igång och det var Solängen som startade piggast! Man rullade fin fotboll och såg oerhört heta ut i inledande 15. Wille och Abbe på högerkanten fick mest tid med bollen och hittade in till ett par halvchanser för både Jimmy och Bodde, Jashar blev återigen nedsparkad flera gånger när han vände ut och in på studenternas innermitt och firma Daun/Schölin regerade i mittlåset. Men det skulle bli som det blivit så många gånger förr. En ytterst tveksam frispark för Studenterna, letar sig fram till en rödklädd spelare som relativt omarkerad får nicka in 0-1 till gästerna.. luften gick liksom ur Solängen. Det fina spelet från första 15 var borta och gästerna kunde ta över allt mer. Det var ingen rolig första halvlek, mycket kamp, många felpassningar och ett tillbakapressat Solängen. En halvlek som passade studenterna perfekt. För de ska göra ytterligare ett mål. Ett skott utanför straffområdet ställer Adam i mål och 0-2 är ett faktum. Tunga huvud i SBK och ett grinigt hemmalag går i halvtidsvila med tvåmålsunderläge.

I andra halvlek kommer Joakim Bilger in, några minuter senare kommer även Jimmy in. Kampen fortsätter och Hasse Aro får utrymme att komma in och tända ett sömnigt SBK. Detta ger energi och Bodinho på sin högerkant får fart på benen. Drar några spelare och slår in ett inlägg som borta-keepern helt missförstår. Bollen seglar in i bortre stolpe och äntligen lite kontakt! 1-2! Dock skapas inte många fler lägen, istället smäller matchen på och domaren får jobba frenetiskt med både pipa och kortlek… SBK försöker tappert men hittar inget mer än några enstaka frisparkar och hörnor. Istället kontrar studenterna in 1-3 och återigen går luften ur SBK.. matchen spelas av och det var inte riktigt Solängens dag. Nya tag på onsdag, då vi beger oss till heden för att möta St Jakob!