Medvind!

Det var trögt där ett tag, när spelet inte ville och när vinsterna uteblev såg det tungt ut i Solängen. Men så kom den där ljusglimten, laget reste till Mölnlycke för att stångas mot Sjövalla. Efter ett underläge i halvtid såg det återigen dystert ut, trots mängder av målchanser ville inte bollen in. Men det skulle bli ändring på detta, kvitterat redan i 48 minuten genom Robin och tio minuter senare var det vänt, när Abbe hittade nätet bakom en chanslös Sjövalla keeper. Dock skulle hemmalaget komma tillbaka och kvittera men SBK var inte nöjda med en poäng. I den 90 minuten får Solängen en frispark som slås in i straffområdet, där finns ingen mindre än David Daun, som på Petter Hansson manér sparkar in både boll och motspelare i mål, jublet visste inga gränser i SBK lägret och äntligen fick man fira en trepoängare!

Äntligen lite medvind för gubbarna från Eklanda, detta märks och hörs redan på träningen efter segern. Tre nya ansikten visar sig, Adam Olofsson med vad bloggen har hört ett förflutet i Fässbergs IF och dessutom bröderna Joakim och Jimmy Bilger där den förstnämnde tidigare spelat i Sjövalla. Nya ansikten och ett nytänd Solängen.. snart dags för serieledarna på hemmaplan, antagonisten Proletären FF..

På ett gassande Eklandavallen kom serieledarna på besök. Laget som följt oss sedan division 7 tiden och ett lag som haft lite problem med oss tidigare. Matchen hann knappt starta innan PFF tog ledningen med 1-0, men Jimmie Hansson ville annat och läckert tog han ned ett inlägg från höger och placerade bollen otagbart för målvakten. 1-1 och lite häng på duktiga PFF. Men nr 10 i de rödklädda ville annat, han fick ta emot bollen, göra en gubbe och smekte bollen in i bortre kryss. Vi har nu spelat i 28 minuter och redan bjudits på tre mål, lokalfotbollen levererar! 1-2 ska stå sig halvleken ut. I andra halvlek var det ett taggat Solängen som kom ut, man skapade chanser och vann både första- och andrabollarna. Men i sann Solängen tradition så ska man återigen få släppa in ett mål när man faktiskt är närmare kvittering. Nr 10 får löpa loss och kommer ensam med Adam i mål, han faller och domaren pekar på straffpunkten. En helt otagbar straff som återigen smeks in i krysset, 3-1 och här trodde nog många att PFF skulle ta alla tre pinnar. Men Martin Bodin och SBK ville annat, två minuter efter straffmålet får “Bodde” bollen in i straffområdet. Lurar upp PFF försvararen på läktaren och placerar bollen iskallt vid stolproten. 2-3 och kontakt för ett hungrigt SBK! Hemmalaget radar upp chanser och man är nära både två och tre gånger att gå upp i 3-3. Men det ska dröja och det ska bli nervkittlande, för återigen är det Dauda som frälser Solängen. På en frispark i 90e minuten får Dauda bollen klockrent på pannan och den styrs in vid bortre stolpen! 3-3! Och återigen mål i sista minuten! Återigen visar sig Solängen spöket för PFF och på matchens sista kontakt fixar SBK ett kryss hemma mot serieledarna.

Ett hungrigt Solängen med bra fart på träningarna ska ta sig ut till Hisingen för att på självaste kristi himmelsfärd ta sig an Rambergets SK. Ett hemmalag även dem i medvind med två raka segrar. SBK var väl förberedda på detta och hade inför matchen slipat på de sista taktiska bitarna. Återigen en nervkittlande match tänkte många, men redan efter 25 minuter hade “Bodde” fixat både 1 och 2-0. Adam gör sedan en magisk räddning och sedan spelar SBK ut Ramberget. 3-0 gör Abbe, 4-0 Wille och 5-0 Jashar i 67e minuten. Wille ökar sedan på till 6-0 i 80e minuten och båda lagen väntar på slutsignalen. Återigen 3 pinnar och ett SBK på vinnarspåret igen! Och dessutom lite mål att lägga i målskillnadsbanken, skönt att vara sbkare en tid som denna!

På torsdag kommer topplaget Studenterna på besök och återigen en tuff match som väntar Solängen. Väl mött då!