Dagen alla väntat på

Om några minuter är den här, dagen som alla fotbollsspelare väntar på. Efter en lång och hård försäsong är den äntligen här. Premiären. 

Två lag som går in i matchen på lika villkor, det ända som skiljer dem är vilket av lagen som är mest förberedda. Har träningsmatchernas resultat någon betydelse? Eller spelar det någon roll om vilka som vart aktivast under Silly season? 

Tanken var att redovisa alla lagen inför kommande säsong, men jag får se mig besegrad av fröken ur. Tiden räcker ibland inte till och då får man göra det bästa av situationen, istället ligger fokus på att ge er en liten bild av kommande motstånd var för sig. 
Imorgon reser vi till Ruddalen 2. På andra sidan plan kommer SG97 stå, ett lag som de senare säsongerna spelat i divison 5B. Ett lag som förra säsongen var ett hårsmån ifrån att klara sig kvar.. Det är bara att ta sig en titt på sluttabellen från förra året..


Alltså fem(!!) lag på samma poäng men där målskillnaden fick avgöra nedflyttningen.

Under försäsongen har man spelat två träningsmatcher (av vad jag kan hitta på hemsidan). Mot Kungsladugård tog man en fin 5-2 seger och senaste matchen spelade man 2-2 mot Kroatiska SK Plitvice. Man har även medverkat i Västra Cupen, men där fick man respass mot Askims IK med klara 3-0. 

Ja, sedan kan man gå igenom vilka spelare som lämnat samt tillkommit. Men jag vet inte riktigt om det ger någonting att radda upp alla namn. 

Vad jag istället kan belysa är att detta mycket väl kan vara första gången som SG97 och Solängens BK möts i seniorklassen, detta efter en hel del luskande på gbgfotboll.se.. Lagen har i många år befunnit sig på olika stadier i lokalfotbollen. SG som 2013 låg i division 4 och ett Solängen som 2013 spelade in 11 poäng i divison 7D... 

Det är två lag från två helt olika bakgrunder som ställs mot varandra imorgon. Så se till att ta er till Ruddalen 2 imorgon. Matchstart 20.00!

PS
Kommer ni ihåg hur premiären förra säsongen slutade?
...
...
4-0 seger mot SK Argo hemma på eklandavallen. Hur säsongen slutade efter denna överkörning vet ni redan!
...

Oli out!