Fortsatt obesegrat...

Då var vi här igen! Återigen match för Solängens BK och denna gång var det nykomlingarna Göteborgs City som kom att besöka vallen. Med Robin och Kiffe på röda listan samt en skadad Dauda formade coach Mange följande matchtrupp samt elva: Adam i mål, backlinje med Söder, Punge, Schölin samt Capitano, ett mittfält med Cox, Bodde, Enzo, Jashar och Janne. Längst upp fick Wille chansen. På bänken återfanns Hlynur, Victor, Zen och Ekan.

Under värmningen var det ett taggat SBK som kom till matchstart. Och det började ju så bra, laget höll bollen inom laget och det där tålamodet fanns återigen i spelet. Fram och tillbaka rullades bollen och gång på gång försökte man hitta några kombinationer för att hota City försvaret. Men det är inte hemmalagets halvlek, redan i de inledande minuterna ska city ta ledningen. Efter slarv av Söder på egen planhalva ska nr 10 i City ta bollen och transportera den hela vägen in i straffområdet och retfullt enkelt placera in den vid sidan av Adam i mål. 0-1 City och luften såg ut att gå ur hemmalaget. Tålamodet försvann i hemmalaget och nu började istället jakten på en kvittering. Men den här halvleken är inget att komma ihåg i SBK lägret. City går upp i en 2-0 ledning efter ytterligare slarv i SBK försvaret och återigen är det på högerkanten. Nr 10 i City får in bollen i till en offsideståendes lagkamrat som rundar Adam och rullar in bollen i mål. 0-2 och stora protester i Solängen lägret, domaren däremot såg att bollen gick via en SBK spelare och målet godkändes.

Men Solängen lyckas med bedriften att hitta nätet två gånger denna halvleken, dock har Sbk inte marginalerna på sin sida och bägge målen blåstes av för offside. Första målet får Janne en underbar passning i djupet av Wille och stöter bollen i mål. Misstänkt offsideläge, men domaren chansar inte. Det andra målet kommer från en hörna av Cox där capitano når högst. Bollen seglar över en bunt spelare tillbaka till främre stolpen där Wille lägger in bollen i mål. Dock blåser domaren för offside och city behåller sin 0-2 ledning. Ett frustrerat och något irriterat Solängen går in i halvtidsvila med två mål i baken.

I halvtidsvilan pratas det mycket om att hitta tillbaka till spelet, till tålamodet och på så sätt få hål på City. 

Och det är något som SBK tar med sig in i andra halvlek. Det är ett pånyttfött Solängen som återigen rullar boll och krigar i varje duell. SBK tar allt mer kontroll över matchen och ska få sig en gyllene biljett in i matchen. Wille driver in bollen i straffområdet och blir nerdragen på vägen, domaren tvekar inte utan blåser för straffspark! Wille stegar upp placerar bollen på punkten men City målvakten chansar åt rätt håll och håller sin nolla intakt.. Många lag hade nog vid det här tillfället tappat hoppet helt, men inte dagens Solängen. Man fortsätter trycka på och skapar chanser, framförallt är det farligt på de fasta situationerna. På en frispark i offensivt läge levererar Coxen en fin boll vid straffpunkten, mycket folk och fin rörelse från de vitklädda gör att Punge når högst och kan stånga in reduceringen, 2-1 och mycket tid kvar! Solängen får upp farten och hoppet, skapar sig ett par fina chanser genom Jashar, Janne och Wille. City tröttnar och hänger inte riktigt med när Solängen trycker på. Så kommer det förlösande 2-2 målet. På en hörna, återigen serverad av Cox, packar SBK ihop det och återigen är det mycket folk som ställer till med oreda i citys straffområde. I ärlighetens namn ser jag inte vem som är sist på bollen, men den studsar mellan kropparna i straffområdet och tillsist seglar den in över linjen! 2-2 och gladast ser Schölin ut, så vi utgår ifrån att han får målet! Kvarten kvar och en del tid att kunna få in ett segermål, dessutom får vi lite hjälp när en city spelare tappar humöret och får dubbla gula kort inom loppet av några minuter. Jashar kommer på en soloräd och får till ett långskott som mest liknar en chipp, bollen ser ut att segla in i mål men citys duktige keeper når dit med sina fingrar och styr bollen till en hörna. 

Men det blir inte mer mål i matchen, Solängen lyckas inte utnyttja överläget utan båda lagen får varsitt poäng från denna kamp! Fortsatt obesegrade och något att ta med sig till den sena kvällsmatchen mot syrianska på fredag! 

Väl mött då!


TRE POÄNG!

“Tre poäng, tre poäng!” Ekar i Guldheden denna tidiga vårkväll i april. Orsaken? Solängen har precis brottat ned Landala IF i en match där begreppet “brottarfotboll” skulle sammanfatta de 90+ minuter som tidigare bevittnats på Guldheden södra. Orsaken? 45 minuter där korten duggade tätt, tacklingarna avlöste varandra och diverse käbbel mellan spelare, ledare och domare. Men vi tar det från början:

Solängen kom till matchstart med en stark trupp, trots avbräck från Jashar. “Bajen” tog denna dag ut följande elva: Adam i mål, en backlinje med Söder, Dauda, Schölin samt Capitano. På mitten fann vi Bodde, Coxen, Enzo, Kiffe och Wille. Längst upp var det Robins tur att stångas. På bänken startade Punge (ryggont), Bajen (icke ombytt), Junior-Danne, “Svågern” och Abbe. 

Första halvlek

De första 45 minuterna skulle det mesta handla om Solängen. Man spelar lugnt och behärskat, bollen rullar längst alla lagdelarna och har ett stort tålamod. Wille och Enzo på kanterna kommer till ett par farliga chanser, framförallt den sistnämnde som nästintill fri med målvakten får iväg ett fint som som Landala-keepern räddar. Wille skapar sig ett par halvchanser men tyvärr vill sig det inte. Robin längst upp hugger på nästan allt och är enbart ett par offside fri med målvakten. Men när de offensiva positionerna inte lyckas hitta nätet så får de defensiva istället kliva fram. På en hörna från Coxen når Dauda högst, bollen ramlar ned framför fötterna på mittbacken som sliter in både boll som motspelare i mål! 1-0 Solängen och 25 minuter spelat! Efter målet fortsätter Solängen sitt rull, trots att Landala försöker trycka på så löser SBK pressen genom sitt säkra passningsspel. Adam i målet får en relativt lugn halvlek, ett par enstaka skott och några hörnor att rensa ut men annars känns det säkert i SBK lägret. Domaren sätter pipan till munnen och efter 45 min har vi en säker 1-0 ledning.

Andra halvlek

Solängen sätter igång andra halvlek likt den första, man behåller boll och försöker hitta luckor i ett lågt Landala. Nu börjar det dessutom smällas på planen, halvleken är ungefär 10 minuter gammal innan Söder plockar ett gult kort, i samma veva gör Kiffe detta också. Bara minuten senare får Kiffe sitt andra gula kort och därmed får han lämna planen.. Landala med en man mer sätter press på SBK, men trots en man mindre så kommer Landala inte särskilt nära. Solängenspelarna försvarar sig flitigt och täcker upp för varandra. Wille och Bodde utnyttjar sina snabba fötter och kommer till ett par riktigt farliga chanser. En sådan farlig chans ska Bodde skaffa sig, efter en hörna transporterat han bollen från Solängens planhalva, förbi ex antal Landala spelare och räkna dessutom in en utspringande målvakt. Med öppet mål dras han kraftigt i ena armen av en Landala försvarare och ramlar omkull utanför straffområdet. Solklart rött och kvitterat i röda kort. Frisparken ska sedan Cox sånär lura förbi keepern i Landala målet, men SBK lyckas inte utöka sin målskörd.
Två röda kort och ett par gula, sena tacklingar och trötta spelare. Lokalfotbollen när den är som bäst! Brottarfotbollen byts ut till hawaiifotboll där kontringarna avlöser varandra. Landala skaffar sig ett par fasta situationer och biter sig så sakteligen fast på SBKs planhalva. Men SBK försvarar sig heroiskt och Adam i målet håller tätt. 84 minuter på klockan och Robin chansar på en långboll, uppe vid kortlinjen hamnar han i duell med en Landalaspelare. Robin faller och tar med sig en orangeklädd lirare, olyckligtvis för Robin är det han som får syna det gula kortet. Dessutom hans andra gula kort och därmed är Landala återigen en man mer i matchen. Sista fem minuterna trycker hemmalaget på men man kommer inte närmre än några halvchanser. Domaren väljer istället att blåsa av matchen och tre sköna poäng hämtas hem till Eklanda!

Nästa helg är det återigen match! Denna gången kommer nykomlingarna Göteborgs City FF hemma på vallen! Väl mött!

Seriepremiär: Derby.

Då var det äntligen dags för seriepremiär och vilken drömpremiär vi fick. Storebror Fässbergs IF i ett stekhett derby på Åbyvallen. Lägg dessutom till en ljummen fredagskväll i slutet av mars och en matchtrupp i SBK bestående av ca 90% forna fässbergsspelare! 
Det här är matchen som hela SBK gått och väntat på under försäsongen, matchen som många knapp trodde var möjlig när SBK spelade fotboll i division 7 samtidigt som FIF spenderade sin tid i div 4.. Men nu var dagen här..

En snabb genomgång i klubbstugan och en kort biltur från Eklanda över till Åbyvallen. Uppvärmning och äntligen avspark.

Solängen tog genast tag i bollen, spelade runt och försökte hitta luckor i det tighta FIF försvaret. En sådan lucka hittar Jashar på kanten, han tar sig förbi sin försvarare och inne i straffområdet blir han totalt överkörd. Solklart straff och matchuret visade på 6 minuter. Fram stegade William Samuelsson, lade tillrätta bollen på straffpunkten och distinkt placerade Wille bollen i ena hörnet! 1-0 och glädjen visste inga gränser i SBK lägret! 

Efter ett snabbt ledningsmål jagar SBK utökning och stundtals blir det ett stressat spel, men när väl man hittar lugnet så sitter spelet betydligt bättre. Wille får återigen en chans att hamna i målprotokollet, men hans vänsterskott går utanför. Jashar har även han ett läge att sätta dit en boll men det vill sig inte.. istället hotar FIF med sina långa bollar. Framförallt hittar de fint ut på sin vänsterkant där man skapar sig ett par farliga lägen. Men det är på en fast situation man ska hitta nätet, på en hörna studsar bollen rätt, i FIF ögon, Robin gör en kanonräddning på förstaläget men på andrabollen når en lila spelare bollen först och bollen hittar in i mål.. 1-1 i 36e minuten..
Nu börjar ett ställningskrig där tacklingarna avlöser varandra.. Båda lagen försöker få igång något form av spel, men man gör många enkla misstag och resultatet står sig halvleken ut..

Andra halvlek blåses igång och de hårda närkamperna fortsätter. Domaren jobbar flitigt med sin pipa, samtidigt som de båda lagen försöker hitta tillbaka till sitt spel. FIF fortsätter med sina långa bollar och firma Punge/Daun gör ett gediget jobb i mittförsvaret, man är först i nickdueller och man ger understöd till sina ytterbackarna. Framåt för SBK så försöker man skrapa ihop lite målchanser. Men närmre än ett par frisparkar och hörnor kommer man knappt, Jashar försöker springa sig loss men gång på gång blir han nedsparkad av likaklädda spelare.. Fässberg börjar få utdelning på sina långa bollar och kommer till ett par farliga lägen, närmast kommer man på ett friläge som går i mål. Domaren hade dock andra tankar och blåste av för offside. Solängen försöker ta sig framåt, men hittar bara några halvlägen och ingen direkt klar målchans. Närkampsspelet är fortsatt hårt och emellanåt fult, Janne och Bodinho drar på sig ett varsitt gult kort. Capitano kommer stenhårt in i en glidtackling på halvplan och får i den 86e minuten syna det röd kortet.. SBK avslutar alltså med 10 man och man står för en riktig krigarinsats när man motar bort anfall efter anfall.. Resultatet står sig matchen ut och de båda lagen får nöja sig med varsitt poäng i premiären!

Ja, detta var en match med mycket känslor, stundtals bra passningsspel, men många enkla misstag och emellanåt lågt tempo. SBK visar stort hjärta och när man väl hittar sina kombinationer så ser det riktigt bra ut!

Stort grattis säger vi också till Saddam, som gjorde sin seniordebut när han fick hoppa in i slutskedet av matchen!

Nu väntar två träningar innan det är dags för hemmapremiär på lördag 12.00 mot Högaborg Kärralunds! På återseende!

(Bilderna är lånade från Solängens facebooksida)

// Oli out!

Visa fler inlägg