Huvudbry från Torslanda borta..

 
 

För en vecka sedan reste SBK till en solig torslandavall för att äntligen få göra matchpremiär säsong 2017! 13 hungriga solängare kämpade och slet mot ett ivrigt löpande Torslanda. Tyvärr för solängens del skulle denna soliga dag sluta med en 2-0 förlust och två man på skadelistan.. SBK kom förväntansfulla till matchstart med ny taktik, strategi och även ett par nya ansikten i truppen. Erik Svensson, ny lurig forward som senast lirade med lokalkonkurrenten BK Bifrost, en irrationell Enzo Diaz från P02 truppen och Zen aka “Svågern”. Utöver dessa herrar bestod truppen av lite mer välbekanta ansikten inom Solängen.

Matchen då? Jo, som sagt gick Torslanda segrande ur kampen med 2-0 och nötte ned ett för dagen ganska blekt Solängen. Visst nya killar i laget, lite nya strategiska justeringar och liknande gör väl inte att detta blir någon match som Solängen tar med sig in i seriespelet. TIK spelade fin fotboll och försökte ta sig igenom den lågt liggande SBK muren, men när väl SBK satte lite press på ungtupparna i rött så kunde man skymta en del problem för Torslanda. Mitt i denna period får SBK en hörna, bollen studsar febrilt i straffområdet och Robin cyklar igång en bicykleta som t.o.m brassarna på stranden i Rio de Janeiro hade varit avundsjuka på.. tyvärr för Robins del och Solängens såklart, så slutade det med att Robin fick avsluta matchen på akuten och en hjärnskakning. Jacob Jansson fick även han en smäll mot skallen och fick han också avsluta matchen tidigare än beräknat.. så med 11 i matchminuten 55 så uteblev pressen för SBK och i slutminuterna skulle 2-0 målet och den definitiva spiken i kistan komma. Trots förlust och blekt solängen så storspelade Adam i målet och räddade SBK flertalet gånger, Punge sprang på mitten och köttade på i vanlig ordning, Enzo kom in med energi och mod på sin kant och Erik Svensson krigade på uppe på topp!

Nu släpper vi denna match och riktar siktet mot söndag, då Järnbrott kommer på besök till Eklandavallen! Väl mött!

 

 

 

//oli out!

"en herre som kallades älgen introducerade sitt högra knä till mitt ansikte" - Thomas "Bajen" Winemar. Inför Torslanda U19 v Solängens BK

Lördag 13.00 på Torslandavallen kör Solängen igång sin första match för säsong 2017, vi på olibloggen har träffat en förväntansfull Thomas "Bajen" Winemar. I folkmun går han under namnet "Bajen", han är pappan i det unga Solängen med ett hjärta som bankar grönt och vitt. Han är den där björnen som på egen hand lyfter undan sjumannamålen under uppvärmningen, materialaren som fixar nya kläder, bollar, tejp och allt däremellan. Han är nu en av initiativtagarna i årets Solängen. Vi välkomnar Thomas "Bajen" Winemar!


Efter många hårda träningar är det äntligen dags för första matchen för iår! Torslandas U19 står på andra sidan planhalvan. Hur går tankarna såhär timmar före matchstart?

Funderingarna inför är väl blandade minst sagt. En del är kring spelupplägget och andra kring laguppställningen med tanke på att så pass många är borta eller skadade. Tror dock vi är hemma med en 11:a nu och jag är nyfiken på hur vi kommer hantera det nya spelsystemet. Över lag känner jag mig ändå väldigt glad över att möta ett så pass ungt lag så att vi får känna på ett lag som orkar springa 😊

Två säsonger i Solängen har det hittills blivit för dig och efter en säsong där du sporadiskt hoppade in mellan stolparna så har du tillsammans med trion Magne, Freddan och Tobbe tagit på dig coachjackan. Hur ska samarbetet funka sinsemellan parterna? Vem ska ta ansvar för vad?

Jag är ganska övertygad om att samarbetet kommer fungera alldeles ypperligt. Tobbe är vår stand-in, dvs den som hoppar in när det krisar. Hittills har vi klarat oss, men han är stand by om det behövs. Fredde är ju P-02ornas huvudtränare och en viktig länk till ungdomarna som ska fylla på vår trupp så småningom. Fredde var redan aktiv förra året, men har fått en lite mer framträdande roll nu och har dels ansvaret för några delar gällande fysen, samt den som arbetar mest med vårt elektroniska åtagande, läs laget.se. Magnus har tydligt markerat att hans roll är tränare, men icke huvudtränare, dvs han och jag själv har ansvaret, där jag uttalat har huvudansvaret. Magnus är vår länk till förbundet och Fogis och ser till att planerna är bokad, domaren kommer och att alla uppgifter stämmer i förbundets databaser. Han tar även möten gällande speltider nere på förbundet när dessa kommer. Jag själv har väl ett uttalat huvudansvar, dvs hur är tanken att vi ska spela och hur ska vi träna för att komma dit. Sen har jag en del åtagande med klubben mot förbundet. Så mitt jobb är att lägga upp träningarna och jobba mot segern i division 6, så att SBK går upp i femman! Ansvaret för att vi når dit, liksom att alla trivs och att vi vinner matcherna är således på mitt huvud.


Förra säsongen slutade med en stolt 5e placering, som nykomling i div 6B, vad är din första tanke när vi kollar i backspegeln? Och hur går tankarna om säsong 2017?


Oj… Min första tanke när jag kikar i backspegeln…..Härligt spel och ett härligt gäng! Jag skulle säga att jag känner att Jimmy som hade detta innan gjorde ett jäkla hästjobb med få ihop allt! Hatten av för honom! Jag kan känna att laget då hade (liksom vi har nu) en bra sammanhållning och att detta är en viktig hörnsten i laget. Samtidigt så är det ibland svårt att förstå att vi knappt hade folk på vissa matcher, för att mycket annat varit viktigare. När jag lirade aktivt, dvs när inlandsisen släppte, så va en av de starkaste tankarna just att man absolut inte ville missa en match eller på något sätt få laget att hamna i kläm. Jag har själv spelat massor av matcher fullproppad med Alvedon och en match spelade jag med knäckt näsa och sprucken övre tandrad (en herre som kallades älgen introducerade sitt högra knä till mitt ansikte i början av första halvlek) ute på Skarpnäcksfältet för att laget skulle avancera 1 placering i serien. Minns ärligt sagt inte första halvlek efter den smällen, men andra spöade vi dem ordentligt! Detta är en av essenserna av A-laget i SBK och jag har sett att det finns upprepade gånger! Vissa matcher är riktiga bragder! Jag minns Ariana 2015 och blir varm om hjärtat! Men vi måste alla hitta detta djupt inom oss och inse att vårt lag aldrig är starkare än dess svagaste länk! Så länge vi ger allt för varandra, ens broder på fotbollens slagfält, så finns det absolut inget som kan stoppa oss. Säsongen 2017 kommer vi vinna så länge laget ger allt för varandra. Nästan lite Braveheart över detta märker jag, men det stämmer inte desto mindre!


Vi har tidigare presenterat några nyförvärv här på bloggen, hur går rekryteringen? Letar klubben efter nytillskott eller är ni i staben nöjda med den trupp som finns att tillgå?

Rekrytering… ja du, vi har ett par som testar lite, men kärnan i laget är stabilt och väldigt duktigt! Vi kan tänkas behöva fylla på några positioner, men jag känner att vi har en bra och stark trupp i år som det är. Vi håller alltid ögonen öppna efter nya killar som vill joxa med trasan och som passar in i gänget. Vi utesluter inte att vi får in lite nytt blod i truppen. Förhoppningen är att våra egna juniorer kan börja ta plats i truppen. Vi får helt enkelt se hur detta blir framöver!

Till sist, vart i allsvenskan slutar Bajen år 2017?

Vart hamnar Bajen… I mitt hjärta alltid på topp och det är det som räknas. Hoppas dock på en hyfsad säsong i år, men man vet aldrig. Så länge Bajen spelar bra fotboll och fotbollsmässigt står för det vi alltid har stått för, så spelar det ingen roll! I dagens vinna eller försvinna samhälle passar detta tänk kanske inte in, men som bajrare har vi aldrig riktigt brytt oss om att passa in! Forza Bajen!
 
Bajen out!


Olibloggen bugar och bockar för pratstunden och vi laddar batterierna inför morgondagens batalj!

Oli...out!

Försäsong 2017

Då ska man försöka ruska i liv med den här gamle bloggen, efter en trött avslutning på säsong '16 så tar vi nytt sikte på säsong '17. Förhoppningsvis med olibloggen pånyttfödd. SBK går in i en försäsong med ny energi och nytt ledarskap!


Som många inbitna solängare redan vet så tackade Jimmy Pawholm för sig efter 2 säsonger i ledarstolen. Jimmy lämnar som många av oss vet, ett stort tomrum! Männen som ska försöka fylla detta tomrum är inga mindre än: Thomas "Bajen" Winemar, tidigare sporadisk målvakt med ett stort Solängenhjärta. Han får sällskap av självklare Magnus Abrahamsson, som de senaste två säsongerna tillsammans med Pawholm styrt Solängen upp till div 6 och sedermera en fin 5e plats, Fredrik Westerdahl tar också plats i denna stab. Fredrik har gjort ett fint arbete med klubbens P02 och kommer vara en hjälpande hand för de 02or som ska testa lyckan i seniorlaget. Dessutom finns jokern Tobias Magnusson med i kvartetten. Tobbe kommer från några säsonger i Järnbrott och hjälpte till förra säsongen när det behövdes. Så där har ni kvartetten som ska leda Solängen mot nya höjder!

Nu går försäsongen in i Februari månad och truppen håller på att svetsas samman. Många välbekanta ansikten har dykt upp på  Eklandavallen, men även ett par nya!

Jashar Gorani - Kommer senast från Lindome GIF i division 2 och har sedan tidigare ett förflutet i Fässbergs IF. Ett klassförvärv!

Erik Svensson - tung och lurig forward som har BK Bifrost som moderklubb. Har radat upp klassmål under försäsongen och lär bli giftig i div 6B!

Shkelzen Sejdiu - eller "Svågern" som har går i folkmun. 30 åringen kommer som freetransfer(?) och är som sagt svåger till Fidan i laget. Mer lokalfotboll än så blir det inte!

Dessutom presenteras en rad 02or som kommer slåss för platser i seniortruppen, vi har sedan tidigare Albert Westerdal. Men han får sällskap av: Emin Gustafsson(målvakt), Victor Liljeberg, Daniel Henricsson och Enzo Diaz Marghetti. Kan tilläggas att det säkerligen kommer fyllas på med mer 02or under säsongens gång!

Så där har ni det, ny tränarstab, nya ansikten och ny säsong!

Forza SBK

//Oli out

Visa fler inlägg