Hemmapremiär!

Tåget rullar vidare!

Det var ett fullsatt Eklandavallen som fick se en onödigt spännande hemmapremiär för Solängens BK. En match där både Söder och Hasse Aro fick näta i samma match och det har väl inte hänt på flera år att de bägge rutinerade Solängarna gjort mål i en och samma match..

Men vi försöker ta det från början! Laget som startade denna hemmapremiär såg ut som följande:

Vid sidan av startade: Hasse Aro, Lovren, Hassan, Jose och Bajen!

Första halvlek:

Första 30 minuter spelar Solängen bra och kommer till ett par rejäla målchanser, BK Wobbler försöker sätta press och flyttar sitt lag högt upp i banan. Men SBK lyckas spela sig ur Wobbler pressen och man skapar ett par målchanser som i vanliga fall skall resultera i mål. Söder har ett friläge som han bommar, Jimmie H har en fin volley samt ett riktigt bra läge när han kommer på bortre stolpen samtidigt som Pönge får på en riktig kanon som Wobbler målvakten fint räddar! Räkna även in Jimmies lobbförsök och dessutom ett par handfulla offsides som är ytterst tveksamma.

Men bollen vill inte in, istället får BKW chansen att komma in i matchen och deras duktige kapten får på en riktig pärla som träffar klockrent i ribbkrysset. Man skrapar även ihop ett par till farliga chanser i Wobbler lägret, men bollen vill inte in. Lagen skiljer sig åt efter 45 och 0-0 står det på resultattavlan.

Andra halvlek:

Solängen sätter hög press från start och man skapar ett par inkast i offensiv zon som gör lite oreda för Wobbler. Men det dröjer till den 52e minuten tills det ska lossna för hemmalaget. En boll letar sig ut till Bodinho som förlänger den till Wille som får in ett fint inlägg som dessvärre går förbi Jimmie H i straffområdet, men bakom dyker Söder upp och får en tveksam panna på bollen som letar sig in i nätet! 1-0 Solängen och äntligen utdelning!

I 60e minuten åker Wobbler dessutom på ett rött kort, efter några väl sagda ord från en Wobblerspelare får han syna det röda kortet och nu är man inte bara i underläge utan även en man kort. Många trodde säkert att utvisningen skulle avgöra matchen, men mycket tid återstod och ett vilt jagande Wobbler skulle chocka Eklandavallen. För bara kvarten efter det röda kortet så får man läget. Efter tumult i SBKs straffområde får Wobbler inte en, utan tre(!) lägen att slå inlägg innan bollen tillslut dimper ner framför C. Wilhelmsson i det svarta bortastället. Utan problem får han en panna på bollen och 1-1 är ett faktum..
Men Solängen hade andra planer denna dag och en boll letar sig in i straffområdet till vår käre Hasse Aro som snyggt tar emot bollen och hittar en lucka förbi Wobbler målvakten, 2-1 till SBK bara minuter efter den tunga kvitteringen!

Efter ledningsmålet försöker Wobbler febrilt att leta efter en öppning som ska resultera mål, men domaren blåser av matchen och SBK går vinnande ur kampen!

Wobbler lär bli att räkna mer iår trots deras tuffa start, det visar man framförallt i slutet av matchen där nog många lag skulle tappa humöret ytterligare, efter 1-0 underläge och dessutom det röda kortet. För SBKs del så gör man en riktigt bra första 30-35 min, och dessutom starkt att komma igen efter den sena kvitteringen! Wille levererar i poängligan och Hasse Aro visar varför han blev handplockad till avslutningsövningen under torsdagsträningen. Nu återstår två träningar för att sedan möts ytterligare en toppkandidat, när man gästar Proletären på bortaplan under lördagen.

Vi får rikta ett stort tack till Ove som var på plats och fotografera denna kamp!