Far och son.

Då var Södercupen slut för i år och med blandade känslor lämnar vi grupp D med 1 poäng och en målskillnad på -7. Rätt dåligt skulle många tycka, men ser man till gruppen så tycker jag att vi ska vara nöjda! Inför cupen var vi tippade till 1% (FCF-bloggen) att gå vidare och flertalet trodde säkerligen att vi inte skulle få låna bollen från våra division 5 och 4 motståndare. Till egen del såg vi cupen som ett bra genrep inför stundande seriespel och fokus låg framförallt på att hitta vårt EGNA spel. Men just de där 1% var precis vad vi behövde för att tända till lite extra...
 
Inför tredje och sista matchen surrades det i SBK lägret om många återbud men när laget väl ställdes på banan hade det där surret tynat ut avsevärt. "Dopet" fick göra både debut och comeback i målet. I backlinjen fann vi generalen Pönge, Affe, Capitano samt Jose. I mitten krigade Coxen och Kiffe samt på kanterna huserade Janne och Bodinho. Längst upp startade Hassan och Lovren! Men den här kvällen skulle inte handla om de där elva gubbarna på planen, utan på bänken fann vi något historiskt. Far och son Westerdahl satt sida vid sida och följde spelet på planen. På bänken började även Coach Jimmy och junis-Danne. Vi ska återkomma till de på bänken senare. Men först en liten resumé av matchen! 
 
Guldheden var som sagt piskade att vinna och det med många mål för att ha någon chans att gå vidare. 
1-0 kom på frispark efter att Capitano rivit ner en GIK spelare utanför straffområdet.. Men efter detta började SBK hitta sitt spel och tilläts att rulla boll i backlinje samt mittfält, GIK satte ingen direkt press på SBK och genom ett par fina kombinationer i mitten kunde SBK få till ett par farliga chanser. Men tyvärr saknades skärpan framför mål denna afton och istället kunde GIK utöka sin ledning till 2-0 innan det var dags för halvtidsvila.
 
Trots 2-0 underläge så tycker jag från sidan av SBK spelar finurligt, får till ett par bra lägen och ska väl egentligen göra ett mål. Men Hassans skott vill sig inte, Lovrens nick missar målet och Janne får inte de där ytorna som han behöver. 
 
Till den andra halvlek görs lite byten och Albert "Abbe" Westerdahl kommer in på topp. Nu öppnas det upp större ytor på GIKs planhalva och SBK pressar på för att få ett reduceringsmål. En boll letar sig ut till Bodinho som driver bollen ett par meter innan han hittar in till "Abbe" som med en försvarare i ryggen och en utrusande målvakt framför sig får till ett avslut som retfullt rullar förbi både back och målvakt och in i mål! 2-1! Och match igen! Dessutom innebär Abbes mål, att han är yngst genom tiderna att göra mål i Solängens A-lag! Stort!
 
Målskytt. 14 år. Abbe.

 
Efter målet tar GIK kommandot, man börjar få mer boll inom laget och det ska ge utdelning. Ytterligare en frispark ska resultera i mål och det är en riktig kanon som letar sig in i bortre krysset. Men det är inte målet som är det vackra i denna händelse. För i avsparken efteråt står dem där, far och son Westerdahl. Med nyinbytte Fredrik Westerdahl på topp tillsammans med sonen Albert. Ett scenario som många fotbollstokiga pappor där ute säkerligen drömmer om. Detta är en riktig munsbit för fotbollspoeter och kan bara förklaras med ett enda ord: Vackert!
 
Efter 3-1 målet skapar SBK några halvljumma chanser. Junis-Danne har ett bra läge men missar och istället fastställer GIK slutresultatet 4-1 bakom den heroisk vikarierande målvakten "Dopet". 
 
 
Guldheden vinner men 4-1 tycker, jag från sidlinjen, är i överkant. Utifrån mitt perspektiv så förtjänar SBK att göra ytterligare ett mål och gubbarna ska ha en stor eloge för att man försöker spela sitt egna spel trots motstånd och vad det står på resultattavlan. 
 
Som alltid när man skriver ett matchreferat dagen efter själva matchen, så kanske inte alla detaljer följer med. Som tex exakta minuten på målen eller vem som assisterade till vad. Ni förstår nog!
 
Nog om det!
 
I den andra matchen vann Dalen mot Balltorp med förkrossande 6-0! Det ger en slutställning i gruppen som ser ut som följande:
 


På agendan för SBK står: träningsvecka som vanligt och match söndag 20/3 mot Torslanda IK U19! Väl mött då!
 
Oli, out!