Seger och ledigt!



0-1 Johan Magnusson 'ca 15


INFÖR MATCHSTART
Söndag - match, tisdag träning och onsdag match..det är tufft att vara aktiv i lokalfotbollen. Men vi älskar det också! Från en match med 13 man och en panik-inringd Håkan, till en match med en trupp på 17 gubbar. Suget efter att spela fotboll finns återigen i Solängen
I dagens matchtrupp fann vi även två debutanter i form av Johan Sjölin samt David Daun. Kul att se grabbarna igång i matchtempo!

Första 45 min

Första halvlek valde coach Mange att ställa upp med följande 11a:

Robin
Calle - Pönge (C) - Sjölin - Josue
Janne - Daun - Cox - Bodde
Lovren - Söder

Samt en bänk full med potential och bredd i form av: Jimmie, Coffe, Nille, Affe, Abbe och Danne. 

SBK startar matchen piggt, satte hög press på FCFs försvar och hittade fina lösningar på uppspelen. Det är också genom den höga pressen som dagens mål blir till. Söder satte en väldans fart mot FCFs målvakt som tofflar iväg bollen, men inte längre än till "Lovren" som tar emot stegar fram ett par meter och avlossar ett skott som letar sig in i nätmaskorna bakom FCF försvaret. 1-0 till SBK och andra matchen i följd tar vi ledningen relativt tidigt i matchen! 
Efter detta kommer FCF igång, de krigar på i mitten och gör det jobbigt för Daun och Cox som sliter på. Dock för FCFs del så löser Cox och Daun diverse bataljer med bravur och finurligt får man loss bollen flertalet gånger. FCF får med sig ett par hörnor men ingen av dem resulterar till något direkt farligt. Man får en riktig gratischans i mitten av halvleken, en FCF spelare får utrymme i straffområdet och får iväg ett skott som går i stolpen. Returen landar perfekt på en annan FCF spelare, som dessvärre med Fiskebäck ögon, inte träffar mål..närmre än så är kommer inte FCF under första 45. I SBK lägret skapas lite halvljumma chanser, Janne kommer runt ett par gånger på sin kant, Lovren och Söder stångas i straffområdet och Cox trollar ut bollar till höger och vänster.. Men inget mer mål i matchen. Utan fokus ligger istället på att vinna boll i mitten men spelet på sista tredjedelen är väl inte sådär vasst..

Andra halvlek
I andra 45 görs ett par byten. Daun får tyvärr gå ut efter en smäll i bakhuvudet, Sjölin går även han av, målskytten Lovren får han vila likaså Janne som sprungit ett maraton på sin kant. 
Istället går Söder in i mittförsvaret tillsammans med Pönge, Nille går ut på kanten, Affe går in i mitten och firma Coffe/Jimmie tar plats i anfallet. I andra halvlek är det ombytta roller. 
FCF erövrar mer boll och sätter press på SBK försvaret. Backlinjen håller tätt till en början, men en olycklig skada på Pönge gör att man återigen får rotera i laget. Affe går ner i mittförsvaret tillsammans med Söder och återigen nytt mittbackspar..

Det börjar tryta alltmer i SBK och FCF kommer allt mer till farliga lägen. Robin kämpar beundransvärt och räddar SBK flertalet gånger, dessutom faller SBK allt djupare och väljer att stå rätt för att säkra ledningen. FCF får ett par farliga hörnor där de ställer mer eller mindre hela laget i straffområdet men gång på gång får SBK bort bollen på diverse sätt. Man har en bland annat en boll på mållinjen som efter lite rabalder rensas i sista sekund. SBK krigar på för att behålla sin ledning och det var nog många i SBK lägret som fick hjärtat i halsgropen när domaren bestämde sig för att blåsa straff i 90e minuten när Söder på något sätt blir avblåst för hands. En straff som domare är självklar på även fast han har en planhalva och Söders ryggtavla i vägen..Jaja, straff blåses och FCF fick återigen en gratischans.. En chans som Robin totalvägrar att ge, Robin går åt rätt håll och räddar straffen.

Vi älskar den killen i laget! 

Returen rensas undan och SBK får åka hem med en seger!

En härlig kamp mellan två lag som försöker spela sitt spel och som inte sätter några fingrar emellan.

Nu ska det bli skönt att gå på ledighet med två raka segrar!


Nu går Oli på ledighet!
En kommentar publicerat i Matcher
Taggar: Fiskebäck, Forza SBK, Solängen mot femman, Solängens BK, seger
#1 - - Jan Juhlin:

Trevlig match killar. Alltid kul att möte ett ödnjukt lag som vill spela fotboll främst och inte ägna sig åt att gnälla på motståndare, domare och en ojämn konstgräsplan och skeva bollar. Ha det gött och lycka till under säsongen.

Jan, FCF