Toppmötet i Eklanda

Nedan kommer ni få läsa kort om matchen mot Härryda i lördags. Tyvärr blir det inte mer detaljerat än så här. Men förhoppningsvis ger det er en liten inblick i hur matchen gick till! Trevlig läsning!

I lördags utspelade sig ett toppmöte på Eklandavallen när SBK tog emot Härryda IF. En fight som bjöd på fyra mål, mycket vilja och många känslor..
Inför matchen låg bägge lagen på 13 inspelade poäng och dem skulle även dela på poängen i lördagens kamp.

Solängen mönstrade följande elva i kampen

På bänken återfanns: Dopet, Jimmie H, Lovren, Nille och Bajen.

Första halvlek:

Vart ska man börja. I ärlighetens namn var det ingen värmande fotboll som spelades denna lördag. Istället var det mest två lag med mycket vilja som dök upp. Inget av lagen fick ut något riktigt farlig under inledningen av spelet och antingen var bollen ur spel eller högt uppe i luften.. HIF hade under första halvlek mycket boll, men det var SBK som skapade relativt farliga chanser. När de flesta åskådarna började bege sig till kiosken så sprakar det till för SBK.

MÅL! I den 42e matchminuten får Söder bollen på offensivplanhalva, och med en pressad vrist hittar han Wille på högerkanten, bollen slås mellan mittback och ytterback och Wille blir sopren med HIF målvakten. Ett chippförsök räddas men returen är Wille först på som hittar in till en omarkerad Bodinho som placerar bollen i nätmaskorna! 1-0! Och Boddes 4e mål för säsongen!

Andra halvlek
Psykologisk viktig ledning i halvlek för SBK och i andra halvlek fortsatte kampen. Josue och Affe krigade på i mitten och SBK kom till ett par halvchanser, istället är det HIF som ska få utdelning på en av deras farliga höjdbollarna..

MÅL: På en frispark från egen planhalva dumpas bollen i SBKs straffområde där nr 10 i HIF får ner bollen och slår in bollen i mål bakom Robin. 1-1..

Efter kvitteringen slår SBK på tempot igen och börjar skapa lägen, man kommer runt på kanterna och bara 9 minuter efter kvitteringen är det återigen dags för SBK..

MÅL! Nyinbytte Lovren får tag i bollen i straffområdet, vrider och vänder på HIF försvararna och hittar ut till vänster i straffområdet. Där står ingen mindre än Affe som lugnt och behärskat tar emot, rättar till bollen och placerar den, hårt, bredvid målvakten. 2-1! Och Affes första mål för säsongen!

Nu börjar HIF pressen, men SBK står upp bra. Det är mycket viljor och på vissa håll börjar det bli grinigt.. Klockan börjar ticka mot slutsignal, när HIF skapar en sista chans och ett inlägg slås mot SBKs straffområde där bollen olyckligt ändrar riktning, vet i ärlighetens namn inte vem som är sist på bollen, men styrningen stör Robin och bollen i mål. 2-2 och SBK kan inte sluta spela dramatiska matcher..

På ett sätt surt att släppa in mål i slutet, men ska man se det över dem andra matcherna under inledningen av säsongen så låg det väl lite i luften. Tror att vi sammanlagt vunnit 6-7 poäng på gjorda mål de sista 10 minuterna av matcherna.. Men ett kryss mot det lag vi delar serieledning med är inte fy skam och inget som vi gräver ner oss för. På lördag nästa vecka väntar Rambergets SK på bortaplan!